Hvor lang skal dagpengeperioden være; to eller fire år?
Med det relativt simple spørgsmål lykkedes det en hel hær af regeringstropper, primært Venstrefolk, at holde arbejdsmarkedsordførere fra S og SF i skak i flere timer i aften under den næstsidste folketingsdebat før sommerferien.
Mindst en håndfuld Venstrefolk gik på talerstolen og spurgte direkte, hvor lang en dagpengeperiode Socialdemokraterne vil have, hvis partiet får regeringsmagten.
Det svarede den socialdemokratiske ordfører, Torben Hansen, ikke direkte på. Han henviste i stedet lidt irriteret til sine svar under første- og andenbehandlingen af lovforslaget.
Adspurgt om S-SF vil rulle regeringens reduktion af dagpengeperioden tilbage til fire år, svarede SF's Karsten Hønge:
Intet nyt om dagpengene før valg
- Det er penge til en fireårig periode.
- Det svarer ikke på noget. Vil I gøre det, spurgte Venstres skatteordfører, Mads Rørvig prompte.
- Det er rigtig, at vi vil rulle regeringens forringelser tilbage, sagde Karsten Hønge så.
Men efter en halv times spørgen kom det så alligevel over Karsten Hønges læber:
- Nej, vi har ingen planer om at melde ud før et valg, om dagpengeperioden skal ændres. Vi forestiller os, at man som regering går til arbejdsmarkedets parter.
Og så drog Venstre et lettelsens suk. Ulla Tørnæs takkede for det klare svar og hånede samtidig SF for ikke at give vælgerne klart svar før et valg.
Efter et par timers skolegårdsstemning i Folketingssalen stemte 56 stemte for L222 om nedsættelse af dagpengeperioden. 42 stemte imod.