Pia holder fast i tonen efter massakre

Lederen af det norske Fremskridtspartiet vil ændre sin tone i invandrerdebatten efter massakren på bø'rn og unge i Norge - Dansk Folkeparti ændrer ikke på noget

Sørgende efter massakren i Norge. (Foto: AP)
Sørgende efter massakren i Norge. (Foto: AP)

Pia Kjærsgaard vil fortsat bruge de direkte ord i indvandrerdebatten.

Det slår lederen af Dansk Folkeparti fast i dag, hvor partiet holder sit sommergruppemøde på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

- Hvis vi begynder at ændre på vores sprogbrug som reaktion på massemordene i Norge, har Anders Behring Breivik vundet, og det skal han ikke få lov til, meddeler Pia Kjærsgaard til ekstrabladet.dk via sin pressechef.

Pia Kjærsgaards reaktion kommer, efter lederen af Fremskridtspartiet i Norge, Siv Jensen, har fortalt, at hun efter terrorangrebet 22. juli er bange for at bruge ord, der kan virke stødende.

Pia Kjærsgaard mener, det er helt forfejlet af Siv Jensen, hvis hun bøjer sig af frygt for Anders Behring Breivik.

Læs: Morders tidligere partifæller: 'Som at møde Hitler'

Fortryder sine udtryk
- Jeg tror, at vi alle allerede har ændret adfærd, og vi kommer ikke til at blive de samme igen. Jeg tror, at ingen af os i vores vildeste mareridt kunne forestille sig en sådan nedslagtning. Det påvirker os som mennesker, siger Siv Jensen til den norske avis VG.

Hun erkender, at hun fortryder nogle af de begreber og udtryk, som hun har brugt i den norske indvandrerdebat.

- Men jeg tror ikke, at jeg skal udsætte mig for den heksejagt (underforstået, hvis hun fortsætter som hidtil, red.). Jeg tror, jeg først og fremmest skal koncentrere mig om at bidrage til værdigheden som en nation trænger til for at komme igennem denne sorg, siger Siv Jensen til VG.

Læs også: Frygter at massemorder bliver forgiftet

Pia Kjærsgaard vil på Dansk Folkepartis pressemøde i morgen uddybe, hvorfor hun mener, at Siv Jensen tager fejl, når hun vil dæmpe sin tone.

Pia Kjærsgaard er rasende over, at hun og hendes parti er blevet beskyldt for, at de kan være med til at hidse lignende folk som Anders Behring Breivik op i Danmark, når Dansk Folkepartis topledere udlægger teksten i den danske indvandrerdebat.

Hun vil derfor benytte sommergruppemødet til at indskærpe over for sine folketingskollger, hvad de skal sige, og hvordan de skal gøre det.

Flere folketingsmedlemmer regner med, at sommergruppemødet bliver et af de sidste store fællesmøder i folketingsgruppen, inden statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver valg.

Derfor vil Pia Kjærsgaard også bruget mødet til at komme ind op det forestående valg, hvor DF kandidaterne kan forvente at blive mødt med en byge af spørgsmål om deres syn på Anders Behring Breiviks massakre i Norge.

Hvad mener du? Bør Dansk Folkeparti skrue ned for retorikken - eller har Pia K. ret i, at så vinder den norske massemorder? Deltag i debatten herunder