Nye anklager mod Bendt Bendtsen

Konservativ toppolitiker anklaget for dobbeltspil: Bendt Bendtsen bruger sin parlamentspost til at 'forfølge aggressiv dagsorden' for de firmaer han bijobber for, konkluderer organisation i ny rapport

Arbejder han for vælgerne der har valgt ham - eller for de firmaer, der har ansat ham? Den konservative tidligere vicestatsminister, nu EU-parlamentariker Bendt Bendtsen bliver i ny rapport igen anklaget for uheldige dobbeltroller i forbindelse med sine bijobs.
Arbejder han for vælgerne der har valgt ham - eller for de firmaer, der har ansat ham? Den konservative tidligere vicestatsminister, nu EU-parlamentariker Bendt Bendtsen bliver i ny rapport igen anklaget for uheldige dobbeltroller i forbindelse med sine bijobs.

Bendt Bendtsen (K) bliver - sammen med to tyske EU-parlamentarikere - anklaget for at 'forfølge aggressiv dagsorden' i forbindelse med EU-parlamentets råstof-debat.

Den 30 juni skal EU-parlamentets udvalg vedrørende industri, energi og forskning ITRE stemme om EU’s såkaldte Råstof Initiativ.

I den forbindelse har organisationen Corporate Europe gennemgået Bendt Bendtsens indlæg i udvalget.

Læs rapporten her

Ifølge Corporate Europe arbejder Bendt Bendtsen for mindst to virksomheder, Esvagt og SeaMall, der vil kunne profitere på udvidet adgang til Grønlands råstoffer. Disse forbindelser er problematiske på grund af Bendt Bendtsens bidrag til råstof-debatten.

Læs også: Bendt Bendtsen: 'Rend og hop'

Under overskriften 'Udnyttelse af Arktis: Handler Bendt Bendtsen for shipping industrien?' skriver Corporate Europe:

'Det danske konservative medlem af EU-parlamentet Bendt Bendtsen har koncentreret sit bidrag til råstof-debatten om adgangen til Grønlands ressourcer. I ITRE-udvalget har parlamentsmedlemmet fremsat tilføjelser der understreger behovet for forhandlinger mellem EU og Grønland om adgang til landets depoter af mineraler.'

'Bendtsen ønsker også at gennemgå det eksisterende partnerskab mellem EU og Grønland med henblik på at sikre at EU-virksomheder får 'prioriteret adgang' til Grønlands udvundne råmaterialer og 'finansiel støtte til minedrift' fra EU.

Læs også: Udstilles som bijobbere og lobbyister

Corporate Europe har gennemgået en lang række parlamentsmedlemmers tilknytning til det private erhvervsliv. Bendt Bendtsen bliver, sammen med få andre, fremhævet som særligt grelle eksempler.

På baggrund af undersøgelsen fastslår Corporate Europe, at 'der er et tvingende behov for reformer, så parlamentsmedlemmer forhindres i at fremme uvedkommende interesser. Sådanne interessekonflikter undergraver deres evne til at arbejde for offentlighedens interesser.'

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Bendt Bendtsen:

Du bliver anklaget for at lade din stemme og indflydelse i EU-parlamentet påvirke af de særinteresser du plejer med bijobs og bestyrelsesposter. Hvad er dine kommentarer til disse anklager?

Bendt Bendtsen har ikke svaret. Ekstra Bladet har tidligere spurgt til lignende meldinger om uheldig dobbeltrolle i forbindelse med bijobs. Heller ikke disse spørgsmål ønsker Bendt Bendtsen at besvare.0 kommentarer
Vis kommentarer