USA: Iran og Syrien bag statsterrorisme

USA er ikke i tvivl om, at det først og fremmest er regimerne i Teheran og Damaskus, der støtter terrorisme

Iran og Syrien. Dette er, ifølge USA, de to lande, der mere end nogle andre er ansvarlige for at støtte terrorisme.

Det meddelte Paul Brennan, manden, der står i spidsen for USA's terrorbekæmpelse, onsdag.

Regimerne i Teheran og Damaskus "fortsætter med at stå i spidsen for den statslige støtte til terrorisme", fastslog Brennan, da han fremlagde USA's nye strategi for bekæmpelse af international terrorisme.

- Hizbollah og Hamas er terrororganisationer, der truer Israel og vore interesser i Mellemøsten. Vil vil derfor fortsætte med at benytte hele spektret af vore udenrigspolitiske værktøjer til at forhindre disse regimer i at true vore nationale interesser, sagde Brennan.

Han afslørede dog samtidig, at den amerikanske regering fremover vil lægge flest kræfter i at forhindre, at personer bosat i USA bliver inspireret af terrororganisationer til at gennemføre angreb på amerikansk jord.

- Dette er den første strategi til bekæmpelse af terrorisme, der gør vort hjemland til det område, vor terrorbekæmpelse er mest rettet imod, forklarede Brennan, der er præsident Barack Obamas førende rådgiver på spørgsmål om terrorbekæmpelse.

Brennan spillede en afgørende rolle i forberedelsen af den aktion, der i begyndelsen af maj førte til drabet på al-Qaeda-lederen Osama bin Laden.

Ved fremlæggelsen af den nye, amerikanske terrorbekæmpelsesstrategi onsdag, understregede Brennan, at USA fortsat arbejder på den "fuldstændige tilintetgørelse" af al-Qaeda.

0 kommentarer
Vis kommentarer