EU: Grækenland viser nationalt ansvar

Det græske ja til første del af spareplanen vækker stor glæde blandt EU's ledere

EU-lederne kan ånde lettet op efter nyheden om, at det græske parlament har givet sit første ja til en omfattende sparepakke.

I en fælles meddelelse udtrykker EU's præsident, Herman Van Rompuy, og EU's kommissionsformand, Manuel José Barroso, glæde over den græske afstemning.

- Med det græske parlaments godkendelse af det reviderede økonomiske program har landet taget et vigtigt skridt på vejen mod den nødvendige finanspolitiske konsolidering og vækstfremmende reformer, lyder det fra de to EU-ledere.

- Dette var en afstemning med national ansvarlighed, siger Van Rompuy og Barroso.

Også fra Tyskland, der i kraft af sin rolle som EU's største land har mange penge i klemme i den græske gældskrise, vækker det græske ja glæde.

Forbundskansler Angela Merkel betegner det som "rigtig gode nyheder".

Det græske afstemningsdrama er dog ikke slut endnu.

Torsdag skal de græske politikere tage stilling til anden del af sparepakken. Og også her forlanger EU og Den Internationale Valutafond (IMF) et ja, før de vil give grækerne adgang til ny krisehjælp.

- En anden positiv afstemning vil bane vejen for udbetalingen af den næste tranche af den finansielle bistand.

- Det vil også give tilladelse til, at der hurtigt kan arbejdes videre med en anden pakke med finansiel bistand, som vil gøre det muligt for landet at bevæge sig fremad og genoprette håbet i den græske befolkning, lyder det fra Van Rompuy og Barroso.

EU's stats- og regeringschefer blev på et topmøde i sidste uge enige om at udbetale den næste store pose penge på 12 milliarder euro allerede i starten af juli - hvis altså grækerne stemmer ja til hele sparepakken.

0 kommentarer
Vis kommentarer