Bendt Bendtsen: 'Det her er beskyldninger med politisk undertone'

Konservativ EU-politiker afviser beskyldninger om bijobberi og dobbeltroller

- Det her er beskyldninger, måske med en politisk undertone. Det ved jeg ikke, det skal jeg ikke afgøre, siger den tidligere vice-statsminister Bendt Bendtsen (K) efter at organisationen Corporate Europe Observatory i flere rapporter har gravet i den konservative toppolitikers private bibeskæftigelser.

Bendt Bendtsen valgte tirsdag at kommentere på beskyldningerne efter flere dages selvvalgt tavshed om sagen.

- Jeg har jo andet at passe end lige dig i dag.

- Ja. Men jeg vil rigrtig gerne høre dine kommentarer til de beskyldninger de kommer med, Corporate Europe.

- Det synes jeg er helt forkert. Jeg afviser fuldstændig, at de virksomheder hvor jeg sidder i bestyrelsen, skulle have nogle økonomiske interesser i det her.

- Det kan du afvise?

- Fuldstændig.

- Men du sidder i SeaMall og Esvagt?

- Hvis de regler, som Corporate Europe vil have indført hernede, de var indført hjemme i dansk politik, så kunne en landmand jo ikke engang sidde i Folketinget. Og de kan jo skrive en historie mere, hvis jeg kommer til at stemme om landbrugsbudgettet, for jeg er også landmand ved siden af. Så kan man sige, så har jeg også en interesse i det. Jeg har kun videreført den linie der ligger i den konservative gruppe dernede. Det er helt og holdent.

LÆS OGSÅ:Udstilles som bijobbere

- Det jeg varetager, det er Europas interesser, det er europæiske arbejdspladser, så man ikke er nødt til at flytte til Kina.

- Du er bestyrelsesmedlem i de her firmaer, samtidig med at du er EU-parlamentariker. Kan du forstå at det er svært at se, hvornår er du...

- Det kan jeg ikke se, at der er noget problem i det overhovedet. I øvrigt får jeg intet vederlag for at sidde i SeaMalls bestyrelse.

- Så der er ingen dobbeltrolle mener du?

- Der er ingen dobbeltrolle!

- Jeg sidder i Esvagts bestyrelse. Der får jeg et honorar der svarer til 15.000 kroner om året. Det svarer vel til en times foredrag for en journalist i den danske avisbranche eller sådan noget lignende. Jeg mener, at det her skal ind, så ender det med at politikere de sidder i en osteklokke uden at vide, hvad der foregår udenfor.

- Jeg mener ikke, at det er et rimeligt angreb de kommer med fra den der politiske lobbyisme... tænketank, som de kalder sig.

- Jeg kender reglerne man har i Danmark og jeg kender reglerne i Europa-parlamentet og dem følger jeg til fulde. Og som jeg siger til dig, så skulle jeg sælge min slægtsgård på Fyn og stoppe som landmand fordi jeg skal til at godkende budgettet og stemme om landbrugsstøtten hernede. Det er nøjagtigt det samme.

0 kommentarer
Vis kommentarer