TV: Tåregas og knippelsuppe i Athens gader

Kampklædt politi har taget tåregassen i brug for at sprede hundredvis af unge, der demonstrerer mod den sparepakke, som Grækenlands parlament gør klar til at stemme om

Hundredvis af unge i Athen kaster sten mod politiet i vrede over den spareplan, der er et krav fra EU og IMF

Kampklædt politi har taget tåregassen i brug for at sprede hundredvis af unge, der demonstrerer mod den sparepakke, som Grækenlands parlament gør klar til at stemme om.

De unge kaster sten og flasker mod politiet i den centrale del af hovedstaden Athen, hvor tirsdagens demonstrationer ellers var begyndt fredeligt.

Frustrerende besparelser
Demonstranterne er frustrerede over at blive ramt af de omfattende besparelser, som er et af kravene fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF), hvis Grækenland vil gøre sig håb om at få yderligere økonomisk støtte.

Bag parlamentets mure indledte politikerne debatten om spareplanen klokken 09.00. Det er uklart, hvornår afstemningen om den første del af pakken kommer, men formentlig en gang i løbet af eftermiddagen, siger kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Inden parlamentet skal stemme om sparepakken, har de to store fagforeninger Adedy og GSEE øget presset på politikerne ved at indkalde til en 48 timers generalstrejke.

Tusindevis af demonstranter
Titusinder af demonstranter gik gennem Athens gader med bannere og slagord, inden mange af dem samledes på Syntagma-pladsen tæt på parlamentet.

Først på eftermiddagen var over 20.000 mennesker samlet på pladsen, hvor stemningen til at begynde med var rolig.

Over 5000 politifolk ventes indsat i Athens gader tirsdag, især i området omkring parlamentet, hvor de største demonstrationer er centreret.

Se de voldsomme uroligheder i indslaget øverst i artiklen!

0 kommentarer
Vis kommentarer