Lille Per sur på Pia

Per Ørum Jørgensen (KD) vil bruge den kommende uge til at overveje, om han skal stemme for øget grænsekontrol

Lille Per er blevet sur på Pia Kjærsgaard, der driller ham, før den afgørende afstemning om øget grænsekontrol fredag 1. juli (Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO)
Lille Per er blevet sur på Pia Kjærsgaard, der driller ham, før den afgørende afstemning om øget grænsekontrol fredag 1. juli (Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO)

Per Ørum Jørgensen (KD) er blevet sur på Pia Kjærsgaard, fordi Dansk Folkepartis leder mener, at han trænger til sommerferie.

- Det må vist være Pia, der har behov for at komme væk, eller også er hun bare ikke klar over, at hendes egen gruppeformand, Kristian Thulensen Dahl, har givet mig ret, siger Per Ørum Jørgensen.

Sagen drejer sig om aftalen om øget grænsekontrol, der kommer til afstemning i Folketinget fredag 1. juli.

- På et møde med finansminister Claus Hjort Frederisken (V), økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og DF's Kristian Thulensen Dahl i onsdags, blev vi enige om, at det er forligskredsen om øget grænsekontrol (V, K, DF, KD og Pia Christmas-Møller, red.), som i givet fald skal beslutte, om man skal bøje af eller tage en sag, hvis der mod forventning vil være uoverensstemmelser med EU, siger Per Ørum Jørgensen.

Han bliver i Folketinget kaldt Lille Per, 90'eren og Gamle Ole, fordi han er manden, der sidder med det afgørende mandat nummer 90.

Pia Kjærsgaard kalder ham eksepelvis for Gamle Ole, men hun skal passe på med at tirre ham op til afstemningen om en uge.

Lille Per er presset, efter han i en meningsmåling i Politiken og TV2 kunne se, at Kristendemokraterne kun står til 0,5 af stemmerne. Han havde regnet med at få et løft i meningsmålingerne, fordi han sagde ja til at stemme sammen med V, K, DF og Pia Christmas-Møller, men hvis de fortsatte meningsmålinger bliver ligeså dårlige, ser det ikke godt ud for manden med det 90. mandat.

0 kommentarer
Vis kommentarer