Tidligere guvernør er skyldig i korruption

Endnu en plet på Chicagos politiske verden: Tidligere guvernør Blagojevich fundet skyldig i korruption

Et nævningeting i Chicago har fundet en tidligere guvernør for Illinois, Rod Blagojevich, skyldig i 17 ud af 20 anklager mod ham for korruption.

Nævningetinget fastslår blandt andet, at Blagojevich forsøgte at score kassen, da han skulle beslutte, hvem der skulle afløse Barack Obama som Illinois-repræsentant i Senatet, efter at denne var blevet valgt til USA's præsident.

Beskyldningerne kostede i 2009, året efter præsidentvalget, Blagojevich posten som guvernør i Illinois.

Ved en retssag sidste år lykkedes det ikke anklagemyndigheden at få dømt den tidligere guvernør for korruption. Derfor blev der taget skridt til den nye retssag, der omsider mandag trak tæppet helt væk under Blagojevich.

Blagojevich har vedvarende benægtet, at han har forsøgt at sælge Obamas senatssæde til højest bydende.

Korruptionsanklagerne, som den 54-årige eksguvernør mandag blev fundet skyldig i, kan hver især give op til 20 års fængsel.

Illinois, der befolkningsmæssigt og økonomisk er en af USA's tunge stater, er notorisk kendt for kriminelle politikere. Blagojevich forgænger som guvernør, George Ryan, afsoner en langvarig fængselsstraf for korruption, og hundredvis af ministre og embedsmænd er de seneste årtier blevet dømt for korruption og afpresning.

0 kommentarer
Vis kommentarer