DF kræver nyt tjek af tysk grænsekontrol

DF vil have regeringen til at tjekke den tyske grænsekontrol igen, efter oplysninger om tysk grænseanlæg

Dansk Folkeparti vil nu have regeringen til at lave en ny undersøgelse af andre EU-landes grænsekontrol. Det siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Udmeldingen kommer, efter at skatteminister Peter Christensen (V) i Politiken har beskyldt Tyskland for at være i færd med at opføre et anlæg ved grænsen til Frankrig, som i store træk minder om det, Danmark efter planen vil opføre ved Frøslev.

- Det vil være rigtigt, at regeringen finder ud af, hvad der er op og ned i det her. Det er urimeligt, at Danmark kritiseres for at lave noget, som mange andre lande allerede har, siger Peter Skaarup.

Han fortæller, at Dansk Folkeparti i de seneste uger har fået "rigtig mange" henvendelser fra danskere, som fortæller, at de har oplevet grænsekontrol i en række EU-lande.

Derfor bør regeringen ikke bare se på grænseanlægget i Tyskland, lyder det fra DF:

- Det er både eksportchauffører og ferieturister i bil, som fortæller, at de oplever massiv toldkontrol, når de krydser grænserne i eksempelvis Tyskland, Frankrig, Holland, Luxembourg, Belgien og Italien, siger Peter Skaarup.

- De oplever at blive bragt ned i fart, nogle steder til 10 kilometer i timen, for at krydse grænsen. Lastbilchauffører oplever, at de skal køre ind i særlige afkørselsområder, hvor de så kan udtages til kontrol, siger Peter Skaarup.

Han fortæller, at der ifølge de henvendelser, som Dansk Folkeparti har modtaget, mange steder er bygninger ved grænseovergangene, som er bemandet med toldere.

- Indtrykket er, at der er en permanent toldkontrol på grænserne nogle steder også med politi, siger Peter Skaarup.

Den tyske ambassade i København afviser over for Politiken, at grænseanlægget ved Saarbrücken kan sammenlignes med det, Danmark planlægger. Men det stiller ikke DF tilfreds:

- Nu er det på tide, at vi får afklaret, hvordan det rent faktisk forholder sig, siger Peter Skaarup.

0 kommentarer
Vis kommentarer