Mubaraks fjender og venner i slåskamp

Mange kom til skade, da tilhængere og modstandere af den tidligere præsident gik i kødet på hinanden i Kairo

Dusinvis af personer kom til skade i sammenstød mellem to demonstrerende grupper fredag aften i Kairo. Den ene gruppe kræver retsforfølgelse af den afsatte præsident Hosni Mubarak, mens den anden gruppe har det modsatte synspunkt.

Mubarak måtte slippe magtens tøjler i februar efter vedvarende, folkelige protester mod den udbredte fattigdom i Egypten samt den enorme korruption på alle planer i samfundet.

En retssag mod Mubarak ventes at blive indledt den 3. august. Han anklages for medskyldighed i drab på demonstranter samt magtmisbrug.

Ifølge det egyptiske nyhedsbureau MENA opstod sammenstødene, da anti-Mubarak demonstranter ankom til en plads, hvor hundredvis af præsidentens tilhængere var forsamlet til en støttedemonstration.

- Situationen udviklede sig til slåskampe mellem de to grupper, der kastede sten efter hinanden, skriver MENA. Sikkerhedsstyrker måtte gribe ind og skille kamphanerne.

Siden Mubarak sammen med sin familie fortrak til deres luksusvilla i ferieresortet Sharm el-Sheikh har han ikke ladet sig se offentligt. I en båndet udtalelse i april afviste Mubarak anklagerne om korruption, og bedyrede, at han ville forsvare sit omdømme.

Mandag oplyste Mubaraks advokat, at den tidligere præsident lider af kræft og henviste til oplysninger fra en medicinsk undersøgelse af den 83-årige, der skal klarlægge om hans helbred kan holde til at gennemføre en retssag.

Fredag indkaldte en gruppe aktivister til en ny demonstration i Kairo den 8. juli for at holde liv i drømmen om øget frihed og borgerrettigheder. Fremskridtene har været for få siden Mubaraks fald, mener aktivisterne.

Revolutionen er ved at blive sovset ind i snak om, hvorvidt der først skal være valg eller forfatningsændringer, mener gruppen.

0 kommentarer
Vis kommentarer