USA straffer Iran Air for våbentransport

USA indfører sanktioner mod det statsejede iranske flyselskab Iran Air på grund af våbentransport

Amerikanere må fremover ikke have noget at gøre med Irans statsejede flyselskab Iran Air, efter USA's regering torsdag indførte sanktioner mod selskabet.

Det sker, fordi Irans magtfulde Revolutionsgarde (IRGC) siden 2006 har anvendt flyselskabet til at transportere militærudstyr.

- Raketter eller missiler er blevet transporteret med passagerfly fra Iran Air, og IRGC-officer overtager ind imellem kontrollen med flyvningerne med særlig IRGC-last om bord, skriver det amerikanske finansministerium i en udtalelse.

- Desuden har Iran Airs kommercielle flyvninger været anvendt til at transportere raketdele til Syrien, hedder det i udtalelsen.

Iran Air har været underlagt amerikanske sanktioner siden 1995, hvilket har betydet, at selskabet ikke har kunnet købe reservedele fra Boeing og Airbus. Iran Airs fly er nu blandt de mest ramponerede i verden.

Selskabet flyver til 35 destinationer i Asien og Europa. Sidste år forbød EU af sikkerhedsårsager langt de fleste af Iran Airs fly at flyve i EU's luftrum.

0 kommentarer
Vis kommentarer