Michelle Obama ser kvindekamp i Sydafrika

Alle unge i Afrika er arvtagere efter frihedsgenerationen, siger USA's førstedame til unge sydafrikanere.

Michelle Obama opfordrer unge sydafrikanere til at gå i anti-apartheidbevægelsens spor og kæmpe for kvinders rettigheder.

Den amerikanske førstedame, der i denne uge besøger Afrika, talte onsdag til unge sydafrikanere i Regina Mundi Church, som var central for antiapartheid-bevægelsen.

Hun fremhævede både lederne for kampen mod apartheid i Sydafrika og for borgerrettighedsbevægelsen i USA som forbilleder for dagens unge.

- Det er på grund af dem, at vi er i stand til at mødes her. Det er på grund af dem, at jeg står foran jer, som USA's førstedame. Det var frihedsgenerationen, og I er alle - alle unge på dette kontinent - arvinger til de tiders blod, sved, tårer, ofre og kærlighed, sagde Michelle Obama.

Hun var tydeligt bevæget, da tilhørerne spontant rejste sig og brød ud i sang, da de så hende nærme sig talerstolen.

Besøget i Afrika er Michelle Obamas anden solorejse til udlandet, hvor hun fokuserer på uddannelse, aids, sundhed og trivsel. Hun er ledsaget af sin mor og sine to døtre.

Hun har talt engageret om kvinders rettigheder og understreget, at unge ledere må sikre sig, at kvinder ikke behandles som andenrangsborgere, og at piger får skolegang og uddannelse.

Obama mødtes med Nelson Mandela i hans hjem tirsdag, og hun fortalte ham, at han havde haft stor betydning for Barack Obama, USA's første sorte præsident.

/ritzau/Reuters

0 kommentarer
Vis kommentarer