Stor vælgerlussing til blå blok

Vælgerne giver regeringen og Dansk Folkeparti et blåt øje oven på den seneste uges polemik om grænsekontrol

Lars Løkke er bagud 78-97 - ifølge seneste meningsmåling. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Lars Løkke er bagud 78-97 - ifølge seneste meningsmåling. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Oppositionen trækker voldsomt fra regeringen i en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

I målingen kan samtlige oppositionspartier notere en fremgang, og rød blok står nu samlet set til at få 55,3 procent af stemmerne.

Det svarer til en mandatfordeling på 97-78 til oppositionen, hvilket er den største føring siden marts.

Alene i løbet af den seneste uge har regeringsblokken tabt seks mandater til den røde blok, og ifølge politisk kommentator Hans Engell hænger det sammen med, at sagen om øget grænsekontrol er eksploderet i hænderne på regeringen.

Det er grænsesagens skyld ...
- Regeringen taber stort på grænsesagen, og den er ved at være nået til et punkt, hvor den slet ikke kan stoppes, siger Hans Engell.

- Regeringen har fejlvurderet sagen. Man har stiltiende ladet Dansk Folkeparti oversælge aftalen, og det hævner sig nu. Sagen kan meget vel vare hele sommeren, hvor regeringstoppen ellers havde kalkuleret med at tale om landets økonomi, siger han.

Også valgforsker fra Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, kæder den store vælgerforskydning sammen med grænsesagen.

- Blokkene står som regel ret stabilt, men der er jo noget, der tyder på, at denne sag flytter stemmer hen over midten, siger han.

Kasper Møller Hansen hæfter sig især ved, at målingens store taber er Dansk Folkeparti, der indkasserer et vælgertab på 2,7 procentpoint i forhold til sidste uge.

- De fik en mærkesag igennem, så det ser ud til, at det er den efterfølgende polemik, der har kostet, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer