Nyt krisemøde skal afgøre græsk skæbne

Eurolandene indkaldes til et nyt krisemøde om den græske økonomi i starten af juli

Politikere mødes i disse dage i Bruxelles for at diskutere situationen i Grækenland. (Foto: AP)
Politikere mødes i disse dage i Bruxelles for at diskutere situationen i Grækenland. (Foto: AP)

Dramatikken omkring den græske gældskrise fortsætter, og eurolandenes leder, Jean-Claude Juncker, indkalder nu til endnu et krisemøde.

De 17 eurolande udskød natten til mandag beslutningen om at sende flere penge af sted til Grækenland samt fastlægge kravene for en ny græsk hjælpepakke.

Men allerede om små to uger - søndag den 3. juli - skal eurolandenes finansministre altså igen samles for at tage stilling til en løsning på den tilspidsede situation.

Venter på Grækenland
Eurolandene sætter deres lid til, at Grækenland inden mødet om to uger har godkendt kravene til den nye sparepakke.

- Jeg er overbevist om, at Grækenland gør alt for, at vi kan tage en beslutning, siger Juncker på et pressemøde i Luxembourg.

- Grækenland vil ikke blive ladt i stikken af sine partnere i Europa. Landet ved, hvad det er nødt til at gøre, understreger han.

Flere milliarder på vej
Eurolandene vil først frigive det næste lån til Grækenland, der lyder på 12 milliarder euro, når de nye krav til en stram styring af økonomien er blevet stemt igennem i det græske parlament.

Og her lægger en stor del af presset nu på den nyudnævnte græske finansminister, Evangelos Venizelos, som på eurogruppens møde i Luxembourg har forsikret sine europæiske kolleger om, at Grækenland vil holde sine løfter til EU.

- Han (Grækenlands nye finansminister, red.) gør det nødvendige, der skal til, for at vi kan træffe en beslutning den 3. juli, lyder den samme forsikring fra Juncker.

Han nægter at udtale sig om "en plan B", hvis spareplanen ikke går igennem det græske parlament.

0 kommentarer
Vis kommentarer