Eva Kjer støtter en hurtig EU-afstemning

EU-forbeholdene skal være væk, inden Danmark overtager formandskabet i januar, siger Eva Kjer (V)

Det vil være det eneste rigtige at få afskaffet forbeholdene, inden vi overtager formandskabet i EU. Så det er rigtig positiv, at der kommer så klar melding fra den konservative leder, Lars Barfoed.

Det siger Eva Kjer Hansen (V), formand for Udenrigspolitisk Nævn og næstformand i Europaudvalget. Venstres næstformand Kristian Jensen tøver med at støtte Barfoeds plan.

Meldingen fra Lars Barfoed er, at genvinder de borgerlige magten ved det snarlige valg, skal danskerne stemme om alle tre EU-forbehold hurtigst muligt.

Eva Kjer Hansen er enig i, at det stækker Danmarks muligheder, hvis Danmark fortsat står med forbeholdene under formandskabet. Danmark overtager formandskabet 1. januar 2012.

- Det vil være rigtig godt at tage diskussionen og få afviklet forbeholdene - også for at råde bod på den usikkerhed, der har været i kølvandet på diskussionen om grænsehandlen, siger hun.

Og en afstemning vil lykkes, hvis Folketingets EU-positive partier står sammen.

- Det helt rigtige vil være, hvis socialdemokraternes formand kommer på banen og giver sin tilslutning til, at forbeholdene skal væk. Der er behov for, at vi sammen erkender, hvor meget de stækker Danmarks handlemuligheder, siger Eva Kjer Hansen.

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, er dog ikke klar til at tilslutte sig kravet om en hurtig afstemning.

- Vi har et godt samarbejde på de store EU-linjer med en række partier, og det samarbejde skal man respektere, siger han til Politiken og tilføjer.

- Det gør man bedst ved at konsultere de partier, inden man lægger sig fast på noget så afgørende som en EU-afstemning.

Men Ifølge Eva Kjer Hansen er det Venstres ønsker, at der skal være en EU-afstemning på et passende tidspunkt.

- Og jeg vil gerne bakke op om Barfoeds udmelding om, at et passende tidspunkt vil være lige forud for det danske formandskab, siger Eva Kjer.

Og det er altså inden 2012. De tre forbehold, der skal til afstemning, er euroforbehold, retsforbehold og forsvarsforbehold.

0 kommentarer
Vis kommentarer