Rønn: Har aldrig oplevet noget lignende

Birthe Rønn er 'mundlam' efter afvisning fra partitop i grænsesagen. Hun kræver fortsat have en redegørelse

Birthe Rønn Hornbech (V) forstår ikke sin partitops afvisning af hendes krav i grænsekontrolsagen. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Birthe Rønn Hornbech (V) forstår ikke sin partitops afvisning af hendes krav i grænsekontrolsagen. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Birthe Rønn Hornbech har hørt meget i sine år som politiker, men efter eget udsagn har hun ikke oplevet mage til den afvisning, hun er blevet præsenteret for fra Venstres gruppeformand Kristian Jensen.

Det siger hun, efter at Kristian Jensen over for Ritzau har slået fast, at hun ikke skal forvente yderligere juridiske garantier om regeringens grænseaftale.

- Jeg er mundlam. Jeg har aldrig været ude for, at man i forbindelse med et beslutningsforslag ikke kan få ministerens juridiske vurdering, siger Birthe Rønn Hornbech til Politiken og fortsætter:

- Nu har jeg været i Folketinget i 25 år. Og det, du siger til mig, kan jeg ikke mindes, at der har været noget fortilfælde for. Altså at man ikke vil tilvejebringe en redegørelse for, hvad der er juraen i sagen, men kun ifølge Kristian Jensen give et politisk papir.

Venstrefolkene peger på, at Justitsministeriet allerede har lavet en notits, hvor der står, at grænseaftalen ikke strider mod Schengen.

Rønn: En notits er ikke nok
En notits, der blev fremlagt i forbindelse med, at kristendemokraten Per Ørum Jørgensen valgte at støtte op om grænseaftalen.

Men en notits er ikke nok, mener Birthe Rønn Hornbech. Hun vil have justitsministeren til lave et juridisk notat.

Læs også: Rønn: Du er udansk, Pia Kjærsgaard

- Jeg har gennem gruppeformanden bedt om at justitsministeren svarer Folketinget. Det kan han ikke komme udenom, skriver hun i en mail til Ritzau som reaktion på Kristian Jensens udtalelser.

Grænseaftalen hænger i det tyndest mulige flertal - 90 mandater. Flertallet blev sikret, da kristendemokraten Per Ørum Jørgensen forrige fredag valgte at give sin støtte til aftalen.

Men trods Birthe Rønn Hornbechs udmelding tror Kristian Jensen fortsat, at der er flertal for grænseaftalen, når den skal til afstemning på fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer