Winds mediepause varer kun sommeren over

Den udskældte professor og EU-ekspert Marlene Wind kan være tilbage i medierne i august eller september

EU-kender og professor Marlene Wind tager en pause fra medierne, efter at hun er kommet voldsomt under angreb fra regeringen og Dansk Folkeparti, som hun har kritiseret.

Pausen står imidlertid ikke til at vare længere end sommeren.

Det fortæller Winds chef, leder af Institut for Statskundskab, Lars Bo Kaspersen, som også kom med meddelelsen om pausen torsdag.

- Vi forventer, at når der er gået et par uger og hun taget sin sommerferie, kan man starte på en frisk og få en debat, der ikke er personorienteret. Og hun vil have genvundet sig selv, siger Kaspersen.

- Om det er begyndelsen af august eller begyndelsen af september er for tidligt at afgøre, siger institutlederen.

Kaspersen fortæller, at Marlene Wind er blevet meget berørt af postyret omkring hende.

- Det er meget voldsomt at blive vredet igennem sådan en mediemølle, siger han.

Marlene Wind vil indtil videre slukke for mobiltelefonen og holde sig fra at kommentere sagen og EU.

Hun kritiserede regeringens aftale med Dansk Folkeparti om mere toldkontrol ved grænsen og kaldte det "valgflæsk" og at tale til "den indre svinehund".

Det blev hun stærkt kritiseret for af integrationsminister Søren Pind (V), som kaldte hende Halv-Vind. Lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, mente, at Wind var færdig som en ekspert, der kan udtale sig.

Andre mente, at Wind havde den rigtige forklaring, men brugte for stærke ord. Dansk Folkeparti fik grænseaftalen med regeringen mod at gå med til at forringe efterløn og folkepension.

Rektor Ralf Hemmingsen har tidligere forsvaret Marlene Wind og forskeres brug af skarpe ord.

Men nu er rektor i Oxford og hendes pause fra medierne har han ingen kommentarer til, meddeler han gennem vicevicedirektør for kommunikation Jasper Steen Winkel fra Københavns Universitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer