Messerschmidt: Luk EU-Parlamentet

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet mener, at hans egen arbejdsplads er et fristed for frådseri

EU-Parlamentet skal lukkes. Det mener Dansk Folkepartis mand i Europaparlamentet i Bruxelles, Morten Messerschmidt.

- Det vil måske i manges ører lyde provokerende, men jeg har længe gået og tænkt over, at man burde nedlægge Europa-Parlamentet.

- Skatteyderne får ikke det, som de betaler for og man har simpelthen bygget en alt for stor konstruktion til at varetage politiske områder i EU, siger Morten Messerschmidt.

Landenes egne parlamenter, ministerrådet og kommissionen kan i tilstrækkelig grad varetage enhver opgave, som Europaparlamentet i dag tager sig af, mener DF'eren.

- I alle EU-landes nationale parlamenter er der såvel europaudvalg som fagudvalg, der kan løfte opgaven med at forhandle Kommissionens initiativer på plads med rådet. Derved vil EU's beslutningsproces komme ligeså tæt på borgerne som den nationale, siger Messerschmidt.

En nedlukning af parlamentet vil ifølge Messerschmidt give medlemslandene en besparelse på cirka 9,3 milliarder kroner årligt.

Samtidig mener han, at den lave valgdeltagelse ved EU-parlamentsvalg i Danmark sammenlignet med ved folketingsvalg, er et udtryk for manglende demokratisk opbakning fra folkets side.

- Europaparlamentet har aldrig fået samme opbakning, som de nationale parlamenter. Valgdeltagelsen ligger i Danmark op til 35 procent lavere end ved folketingsvalgene, siger Messerschmidt.

I 2011 er Europa-Parlamentets budget ifølge Messerschmidt på 12,56 milliarder kroner, hvoraf 37 procent går til personaleudgifter, primært lønninger til cirka 6000 tjenestemænd, som arbejder i Generalsekretariatet og i de politiske grupper.

0 kommentarer
Vis kommentarer