'Jeg overholder reglerne til punkt og prikke'

Venstres Anne E. Jensen afviser kritik for problematisk bijobberi

- Jeg er uenig med denne organisations udgangspunkt - nemlig at private virksomheder slet ikke må høres i relation til lovgivning. Jeg ved ikke, hvem eller hvad de repræsenterer, men det kan du måske finde ud af, siger Anne E. Jensen, MEP for Venstre efter kritikken fra Corporate Europe Observatory.

- Jeg har været i Nordea Invests bestyrelse i 7 år og der varetaget mine medinvestorers interesser - d.v.s se på om vi får en ordentlig rådgivning og investeringspleje til en rimelig penge.

- For knap en måned siden blev jeg overflyttet fra Transportudvalget til det monetære udvalg, fordi jeg gerne vil følge den fremtidige lovgivning for finanssektoren, der kan få katastrofale følger for realkreditten i Danmark. Mindre end to uger efter overflytningen og inden jeg overhovedet havde vist mig i udvalget blev jeg anklaget for at pleje særinteresser.

- Jeg vedgår da gerne, at jeg har både realkreditlån og penge placeret i obligationer, og at jeg blandt andet i kraft af min bestyrelsespost er belastet af viden om finanssektoren. Men jeg kan forsikre, at jeg overholder Parlamentets regler til punkt og prikke, herunder den regel, at man i enhver debat skal erklære en økonomisk interesse, hvis den er relevant for sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer