Kjærsgaard: Sygt forslag fra Børsting

Man skal ikke tvinge medarbejdere eller virksomheder væk fra deltid, lyder det fra Pia Kjærsgaard

Et "sygt" forslag.

Sådan betegner Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, udspillet fra LO formand Harald Børsting om, at deltidsansatte om nødvendigt skal tvinges på fuldtid for at lukke et hul i statskassen.

- Man skal ikke tvinge folk, der har baseret deres livsførelse på deltid og har det godt med det, til at tage fuldtid. Og man skal heller ikke tvinge virksomhederne. Det er et dødfødt forslag, siger Pia Kjærsgaard.

Forslaget skal ifølge LO være med til at skaffe de 15 milliarder kroner, som fagbevægelsen har forpligtet sig til at være med til at skaffe ved trepartsforhandlinger efter et eventuelt regeringsskifte.

Men udsigten til penge i statskassen tror Pia Kjærsgaard ikke på.

- Jeg ved ikke, om det er, fordi han har forladt forslaget om, at danskerne skal arbejde 12 minutter mere om dagen, at han nu kommer med dette forslag. Jeg tror ikke et øjeblik på det, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at langt de fleste deltidsansatte vil sige nej til at gå på fuldtid.

- Folk har indrettet deres liv, så den ene er på deltid, mens den anden er på fuldtid. Hvis man vil gå på fuldtid, så kan det allerede i dag lade sig gøre i ganske mange tilfælde, siger Pia Kjærsgaard

Ifølge Harald Børsting er 44 procent af de kommunalt ansatte på deltid. Og det er alt for meget i forhold til det private erhvervsliv, mener han. Men sådan kan man ikke gøre det op, mener DF's leder:

- Hvis vi snakker om hjemmehjælpere, så tror jeg, at rigtig mange vælger et deltidsjob, fordi det er et belastende job. Jeg tror, man vil få svært ved at finde folk, hvis man fjerner den mulighed, siger Pia Kjærsgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer