Annonce:
Annonce:

God ide at afskaffe Store Bededag

Overenskomstchefen hos Dansk Erhverv synes, det er en god ide, hvis Store Bededag bliver afskaffet. Det er dog ikke besluttet, om organisationen vil rejse det som et krav

Store bededag er de varme hveders højtid. (Foto: Jakob Carlsen, Polfoto)
Store bededag er de varme hveders højtid. (Foto: Jakob Carlsen, Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Tidligere i dag kom det frem, at der ikke blot blev forhandlet om toldere ved grænsen og redning af akutsygehuse i Næstved, Svendborg og Holstebro ved 2020-forhandlingerne. Også en afskaffelse af Store Bededag kom i spil. Det bekræfter Venstres arbejdsmarkedspolitiske ordfører Ulla Tørnæs over for DR Sjælland.

- Der er ikke nogen tvivl om, at der ville kunne spares penge ved at droppe nogle af de skæve helligdage, siger Ulla Tørnæs til DR Sjælland.

Ulla Tørnæs vil dog lade det være op til arbejdsmarkedets parter selv at beslutte, om Store Bededag skal afskaffes.

Hos Dansk Erhverv synes man, det er en god ide at afskaffe den 325 år gamle fridag.

Annonce:

- Vi ser positivt på det. Det er de samme tanker, vi har haft om at øge udbuddet af arbejdskraft. På det store funktionærområde, som vi repræsenterer, betaler man jo løn til medarbejderne på en fridag. I det øjeblik man også får noget for den løn, man betaler, så er det med til at øge virksomhedernes konkurrenceevne og indtjening, som i forvejen er rimelig hårdt presset, forklarer overenskomstchef hos Dansk Erhverv, Peter Vibe Jespersen til ekstrabladet.dk.

LO: Vi skylder ikke nogen helligdage
Hos LO deler man imidlertid ikke den samme begejstring.

- Regeringen har sendt alle regningerne for krisen videre til mine medlemmer. Jeg synes sådan set ikke, at vi skylder noget ved kassen, men enhver mulighed for at rulle den efterlønsordning baglæns, vil vi selvfølgelig være optaget af. I den sammenhæng kan man diskutere hvad som helst, men udgangspunktet er, at vi absolut ikk skylder nogen helligdage, lyder det fra LO-formand, Harald Børsting.

Hos Dansk Erhverv ved man endnu, om det bliver et krav ved overenskomstforhandlingerne.

- Vi har ikke besluttet, om kravet skal rejses til de kommende overenskomstforhandlinger i 2012. Det sker først engang i efteråret, at vi beslutter det, men jeg er sikker på, at vores bestyrelse vil se med interesse på det, lyder det fra Peter Vibe Jespersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: