Skudsåret kongreskvinde udskrevet

Den amerikanske kongreskvinde Gabrielle Giffords er flyttet hjem til astronautmanden

Gabrielle Giffords, der blev skudt i hovedet for fem måneder siden, er udskrevet fra hospitalet i Texas. (Foto: AP)
Gabrielle Giffords, der blev skudt i hovedet for fem måneder siden, er udskrevet fra hospitalet i Texas. (Foto: AP)

Fem måneder efter, at Gabrielle Giffords blev kvæstet af et skud i hovedet, er den amerikanske kongrespolitiker blevet udskrevet fra hospitalet, oplyser CBS News.

Giffords, 41, har gennemgået et genoptræningsprogram på hospitalet i Houston, Texas, som betyder, at hun nu ved egen hjælp kan gå og tale – dog stadig med noget besvær.

Giffords, der er valgt til USA's Kongres for demokraterne, blev skudt i hovedet under et vælgermøde i Tucson, Arizona, den 8. januar.

Hun blev sammen med 18 andre skudt af en sindsforstyrret attentatmand. Seks person mistede livet – herunder en dommer og en niårig pige.

Skudt over øjet
Giffords blev ramt af et skud over det ene øje og gennem venstre hjernehalvdel og blev i første omgang erklæret for død. Men kirurger reddede hendes liv, og Giffords har siden gjort utrolige fremskridt.

For nyligt blev det første billede af en kortklippet, smilende Giffords offentliggjort i USA.

Selv om hun har gjort bemærkelsesværdige fremskridt, står det klart, at Giffords stadig har langt igen, før hun kan genoptage sin politiske karriere.

Giffords er flyttet ind i astronautmanden, Mark Kellys, hjem i League City, der ligger nær rumfartscenteret Johnson Space Center uden for Houston.

Attentatmanden, Jared Loughner, 21, risikerer dødsstraf, men modtager i øjeblikket psykiatrisk behandling i et fængsel i staten Missouri.

1 af 2 Jared Loughner, 21, risikerer dødsstraf. (Foto: AP)
2 af 2 Gabrielle Giffords, der blev skudt i hovedet for fem måneder siden, er udskrevet fra hospitalet i Texas. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer