Obama udfordres af ambassadør

Endnu en republikaner kaster sig ind i kampen om Det Hvide Hus

Jon Huntsman, tidligere guvernør og ambassadør, prøver at markere sig som en midtersøgende republikansk kandidat. (Foto: AP)
Jon Huntsman, tidligere guvernør og ambassadør, prøver at markere sig som en midtersøgende republikansk kandidat. (Foto: AP)

Den tidligere guvernør i delstaten Utah, Jon Huntsman, har meldt sig som udfordrer af Barack Obama ved det amerikanske præsidentvalg i 2012.

Huntsman, 51, er den foreløbig ottende republikaner, der forsøger at blive nomineret som partiets præsidentkandidat ved næste års valg.

Huntsman var ind til for nylig udpeget af præsident Obama som ambassadør i Kina, men da han trådte tilbage var det ventet, at han ville vende hjem og stille op som kandidat.

Huntsman, der var guvernør i Utah fra 2005 til 2009, er dog ganske ukendt i USA og har kun en minimal tilslutning i meningsmålingerne.

Huntsman, der er mormon, forsøger at markere sig som en midtersøgende kandidat og har allerede været på tre besøg i New Hampshire, som er en af de vigtige delstater i primærvalget.

Mitt Romney, der også er mormon, anses for at være favorit til at vinde nomineringen som republikanernes præsidentkandidat.

0 kommentarer
Vis kommentarer