Præsident-kandidater går i kødet på Obama

Syv republikanske præsidentkandidater vil hellere kritisere USA's nuværende præsident Obama end hinanden

Syv republikanske præsidentkandidater kritiserede i deres første store tv-duel natten til mandag USA's præsident, Barack Obama.

I stedet for at gå i kødet på hinanden, valgte de syv kandidater at kaste sig over præsidentens håndtering af udenrigspolitikken og den vanskelige økonomiske situation i USA.

- Når 14 millioner amerikanere står uden arbejde, så har vi brug for en ny præsident for at få afsluttet Obama-depressionen, sagde Newt Gingrich, som er tidligere leder for Republikanerne i Repræsentanternes Hus.

Mitt Romney er den bedst placerede republikanske kandidat i meningsmålingerne. Han slår fast, at Obama har svigtet på et tidspunkt, hvor amerikanerne stolede på, at præsidenten ville skabe arbejdspladser og få gang i økonomien.

- Hvem som helst på denne scene ville være en bedre præsident end Obama, konstaterede Romney.

- Obama har svigtet den amerikanske befolkning, og derfor bliver han ikke genvalgt, tilføjede republikaneren.

Det kvindelige kongresmedlem Michele Bachmann, som er populær i den konservative Tea Party-bevægelse, benyttede lejligheden til officielt at erklære sit kandidatur til præsidentvalget i 2012.

Også hun langede hårdt ud efter demokraten Obama.

- Præsident Obama har fejlet som leder, lød anklagen fra den eneste kvindelige deltager i den politiske duel.

Tidligere vicepræsidentkandidat Sarah Palin, som også er vældig populær i Tea Party-kredse, deltog ikke i tv-debatten, der fandt sted i delstaten New Hampshire og var arrangeret af tv-stationen CNN.

Palin har endnu ikke gjort det klart, om hun stiller op til præsidentvalget, der finder sted i november 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer