Hjort skælder ud: Thorning er en skændsel

Finansminister Claus Hjort Frederiksen kalder det absurd, at Socialdemokraterne ikke vil støtte grænsekontrol

Claus Hjort Frederiksen mener, at Helle Thorning-Schmidt driver gæk med folkestyret, når socialdemokraterne ikke længere vil støtte grænsekontrollen. (Foto: Jens Dresling)
Claus Hjort Frederiksen mener, at Helle Thorning-Schmidt driver gæk med folkestyret, når socialdemokraterne ikke længere vil støtte grænsekontrollen. (Foto: Jens Dresling)

Det bedste forsvar er et angreb.

Det ligger muligvis i baghovedet på finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), som langer hårdt ud efter Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, efter at oppositionen har tvunget regeringen ud i en afstemning om grænsekontrollen.

- Jeg synes, det er en skændsel, at Socialdemokraterne og den statsministerkandidat, der gerne vil overtage ledelsen af dette land, på den måde driver gæk med folkestyret, siger Claus Hjort Frederiksen.

Udmeldingen kommer, efter at regeringen må opgive at få vedtaget sin omstridte aftale om flere toldere ved de danske grænser i Finansudvalget, hvor regeringen har flertal.

I stedet har oppositionen benyttet Folketingets vedtægter til at få sagen i folketingssalen.

Dermed er regeringens flertal i fare, og det er "absurd", når Socialdemokraterne tidligere har sagt, at de støtter idéen om øget grænsekontrol, mener Claus Hjort Frederiksen.

- Socialdemokraterne skifter opfattelse 180 grader. De går selv ind for øget grænsekontrol, men for at drille regeringen driver de Folketinget ud i det her, siger Claus Hjort Frederiksen.

Som regeringens chefforhandler skal han nu forsøge at samle et flertal for forslaget. Og flertallet skal nok komme, siger Hjort, som dog ikke vil uddybe hvordan:

- Vi har en strategi i regeringen, og det skal vi nok vende tilbage til.

Ifølge Claus Hjort Frederiksen holder grænseaftalen sig "100 procent" inden for Schengen-reglerne. Derfor ærgrer han sig over den internationale kritik af aftalen, som skader Danmarks omdømme i udlandet.

- Nu må vi gøre en indsats for at forklare, hvad det her går ud på, og det vil vi gøre, siger Claus Hjort Frederiksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer