Danmark får nyt nationalistisk parti

Nyt nationalistisk parti,'Danskernes Parti', forventer at stille op til kommune- og regionsvalgene i 2013.

Daniel Carlsen meldte sig som 16-årig ind i DNSB. (Privatfoto)
Daniel Carlsen meldte sig som 16-årig ind i DNSB. (Privatfoto)

Et nyt nationalistisk parti, 'Danskernes Parti', har set dagens lys.

En række hovedsagelig yngre udbrydere fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB) stiftede lørdag partiet, der blandt andet vil hjemsende ikke-europæiske udlændinge, trække Danmark ud af EU og kæmpe for miljøet.

I første omgang planlægger Danskernes Parti at stille op ved kommunal- og regionsvalgene i 2013.

- Jeg tror, der er en rigtig god chance for at opnå valg, fordi politikerne har svigtet danskerne. Vi oplever stadig en massiv indvandring, og vi er stadig styret fra EU, på trods af løfter om det modsatte. Og det er så der, vi kommer ind i billedet, siger den 21-årige partileder Daniel Carlsen.

Betegner sig som moderne nationalist
Daniel Carlsen og flere andre medlemmer af DNSB's landsledelse brød i april med partiet, og i dag betegner han sig som en "moderne nationalist", der er tilhænger af et frit folkestyre, og som skal tage vare på det danske folks interesser. Deraf partinavnet.

- Vi er alle danskere, før vi er noget andet. Før man er akademiker, er man dansker, før man er arbejder, er man dansker, og selv om jeg er studerende, er jeg først og fremmest dansker, siger Daniel Carlsen og tilføjer:

- Men på trods af det, så hører vi kun om partier, der kæmper for enten arbejderne eller akademikerne, "de rige" eller "de svage". Vi hører aldrig om nogen, der kæmper for danskerne. Men det gør vi.

Daniel Carlsen meldte sig som 16-årig ind i DNSB og det vakte opmærksomhed, da han aftjente sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde.

Der er blevet lavet flere portrætter af ham i aviserne, han er blevet interviewet til flere tv-stationer, og hans forældre har været i DR's Aftenshowet for at fortælle om sønnens nazistiske tilbøjeligheder.

De to venstreorienterede foreninger og researchgruppper Demos og Redux, som følger den yderste højrefløj tæt, vurderer begge, at det nye parti vil kunne overtage førertrøjen på den yderste højrefløj.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere