Kroatien er klar til at træde ind i EU

Om to år skal Kroatien lukkes ind i EU, mener EU-Kommissionen. Den endelige godkendelse ventes om to uger

Kroatien er på vej til at blive EU-land nummer 28.

EU-Kommissionen har valgt at give grønt lys for kroatisk EU-medlemskab og opfordrer medlemslandene til at gøre det samme.

- I dag er en historisk dag for Europa. EU-Kommissionen har netop foreslået EU's Ministerråd at lukke de sidste fire kapitler i optagelsesforhandlingerne med Kroatien.

- Det baner vejen for, at Kroatien kan træde ind i EU som det 28. medlemsland fra 1. juli 2013, siger EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, i en pressemeddelelse.

Selvom det er EU's medlemslande, der har det sidste ord at skulle have sagt, så er EU-Kommissionens godkendelse et afgørende skridt for Kroatiens EU-ambitioner.

Det ventes, at EU-landenes stats- og regeringschefer vil godkende Kroatiens optagelse på et topmøde i Bruxelles om to uger.

Kroatien og EU har siden 2005 forhandlet om de i alt 35 kapitler, der skal godkendes, før et land kan indtræde i EU.

José Manuel Barroso understreger samtidig, at døren fortsat er åben for andre lande med ambitioner om at blive medlem af EU.

- Dette vigtige skridt frem for Kroatien mod medlemskab er også et signal til resten af det sydøstlige Europa. Det viser, at udvidelse virker, at EU er seriøs omkring dets forpligtelser, og at strukturelle europæiske reformer i landene betaler sig, siger Barroso.

0 kommentarer
Vis kommentarer