Medarbejdere flygter fra Obama-rival

Den republikanske præsidentkandidat Newt Gingrich er svækket, efter hans kampagneledere har forladt ham

Flere centralt placerede medarbejdere i den republikanske præsidentkandidat Newt Gingrichs kampagnestab forlod torsdag deres job i protest.

Rick Tyler, der er trådt tilbage som talsmand for Gingrichs valgkampagne, siger, at 'uenigheder om hvordan vi skal komme fremad' fik ham selv, kampagnechef Rob Johnson, seniorstrateg Dave Carney og lederne af kampagnekontorerne i fire delstater til at sige op.

Gingrich meddeler på sin Facebook-side, at han ikke har trukket sig som kandidat, og at han søndag vil være i Los Angeles for at føre valgkamp.

Men masseudvandringen ses som en dramatisk forværring af den 67-årige historieprofessors chancer for at blive Republikanernes modkandidat til præsident Barack Obama ved næste års valg.

Gingrich, der i forvejen blev betragtet som en outsider i kampen om de republikanske vælgeres gunst, har været under kritik for at bruge for lidt tid på sin valgkamp.

Kritikerne hæfter sig ved, at han tog på to ugers ferie med sin kone umiddelbart efter, at han havde offentliggjort sit kandidatur.

Rick Tyler, der i årevis har været en af Gingrichs nære medarbejdere, siger, at bruddet først og fremmest handler om, hvor meget tid der bliver lagt i valgkampen, men afviser at kommentere sagen yderligere.

0 kommentarer
Vis kommentarer