Gingrich er færdig som Obamas udfordrer

Newt Gingrichs kampagnechefer forlader ham og siger, at republikaneren er en useriøs præsidentkandidat

Republikaneren Newt Gingrichs drømme om at blive USA's næste præsident er sunket i grus, efter hans kampagnestab er udvandret i vrede. (Foto: AP)
Republikaneren Newt Gingrichs drømme om at blive USA's næste præsident er sunket i grus, efter hans kampagnestab er udvandret i vrede. (Foto: AP)

Republikaneren Newt Gingrichs drømme om at blive USA's næste præsident er sunket i grus, efter hans kampagnestab er udvandret i vrede.

Mindst 16 af hans rådgivere og kampagnechefer meddelte torsdag, at de ikke længere opfatter den tidligere formand for Repræsentanternes Hus som en seriøs kandidat inden de kommende primærvalg.

- Når kampagnen og kandidaten ikke kan enes om vejen, så er de nødt til at skilles, siger Gingrichs mangeårige talsmand, Rick Tyler, til de amerikanske medier.

Tyler var en af de mange, der torsdag tog afsked med Gingrich.

Den nu fratrådte kampagnestab mener, at Gingrich ikke har opført sig som en seriøs kandidat.

På et kritisk tidspunkt, hvor Gingrich skulle befæste sig som en troværdig republikansk præsidentkandidat, valgte han at tage på krydstogtferie i Grækenland i to uger sammen med sin kone, Callista.

Gingrich har forsvaret sig med, at det var for at 'komme væk og tænke'.

Gingrich skriver på sin Facebook-side, at han vil arbejde videre for at blive nomineret som den republikanske udfordrer til Barack Obama ved præsidentvalget næste år.

Men de amerikanske medier beskriver bruddet mellem Gingrich og kampagnestaben som dødsstødet for hans præsidentielle ambitioner.

Foreløbig er det den tidligere guvernør Mitt Romney, der er den mest sandsynlige republikanske udfordrer ved præsidentvalget.

Men blandt andet den tidligere Alaska-guvernør Sarah Palin har endnu ikke villet sige, om hun vil melde sig i det republikanske opgør.

Gingrich var i midten af 1990'erne en magtfuld kongrespolitiker, der tvang den daværende demokratiske præsident Bill Clinton til at føre en mere konservativ politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer