USA støtter FN-resolution mod Syrien

USA vil stemme ja til FN-resolution, der fordømmer det syriske styres fremfærd over for demonstranter

USA støtter den FN-resolution, som Storbritannien og Frankrig senere onsdag vil fremlægge i Sikkerhedsrådet, der fordømmer det syriske regimes angreb på demonstranter.

Det amerikanske udenrigsministerium arbejder desuden på at "overtale andre i rådet" til at stemme for resolutionen, siger en talsmand for ministeriet.

- Vi tror, at en sådan resolution vil øge presset på Assads regime og fremme det internationale samfunds bestræbelser på at stoppe den brutale undertrykkelse af det syriske folk, siger talsmanden, Mark Toner.

Forinden meddelte den britiske premierminister, David Cameron, at Storbritannien og Frankrig senere onsdag vil fremlægge en resolution for Sikkerhedsrådet, der "fordømmer undertrykkelsen, og som kræver, at de tager ansvar og åbner for humanitær hjælp".

- Og hvis nogen stemmer imod den resolution eller forsøger at nedlægge veto mod den, så bliver det på deres samvittighed, advarer Cameron.

Både Rusland og Kina, som begge har vetoret i FN's Sikkerhedsråd, har gjort det klart, at de ikke ønsker, at FN blander sig i konflikten i Syrien.

Sikkerhedsrådets møde indledes klokken 21.00 dansk tid.

Franskmændene og briterne udarbejdede i maj et lignende resolutionsforslag sammen med Tyskland og Polen, men denne gang har briterne angiveligt formuleret et forslag, hvor sprogbruget er skarpere.

Flere end 120 syrere flygtede natten til onsdag fra urolighederne i hjemlandet til Tyrkiet, og her siger premierministeren, Tayyip Erdogan, at tyrkerne ikke vil lukke døren for flygtninge.

Erdogan opfordrer Syriens præsident, Bashar al-Assad, til snarest at komme i gang med reformer.

- Vi overvåger udviklingen i Syrien med bekymring, siger premierministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer