Ny formand ignorerer flyttecirkus

Vil man frem i Europa, skal man være venner med franskmændene. Så da EU i går stemte om det franskstyrede flyttecirkus, undlod parlamentets kommende formand at stemme

Martin Schulz er formand for EU-parlamentets socialistiske og socialdemokratiske gruppe S & D, men står til at blive ny formand for EU-parlamentet i Bruxelles. (Arkivfoto: Thierry Charlier/AP)
Martin Schulz er formand for EU-parlamentets socialistiske og socialdemokratiske gruppe S & D, men står til at blive ny formand for EU-parlamentet i Bruxelles. (Arkivfoto: Thierry Charlier/AP)

Igen i går stemte et flertal af EU-parlamentarikerne for at nedlægge flyttecirkusset - selv franske MEP'er vil nu have det stoppet.

De folkevalgte europæere er nemlig godt trætte af at skulle rejse til Strasbourg 12 gange årligt for at stemme, hvilket de uden problemer kunne gøre hjemme i Bruxelles.

Læs også: Hedegaard: Vi hænger på flyttecirkusset

Flyttecirkusset koster estimeret to mia. kroner om året, tonsvis af CO2 og dyrebar tid.

Men de mange forslag om at nedlægge flyttecirkusset strander hver gang i fransk modstand.

De danske MEP'er stemte i går ivrigt mod det ændringsforslag, der skulle fjerne forslaget om nedlæggelsen af flyttecirkusset.

Alle undtaget de fire danske socialdemokrater, ifølge VoteWatch.eu. Men det er nu en fejl, der er rettet, bedyrer Dan Jørgensen (S) over for ekstrabladet.dk.

'Schulz turde ikke stemme'
En anden og langt mere magtfuld socialdemokrat, tyskeren Martin Schulz, skulle til gengæld ikke have noget klinket.

Han bliver nemlig efter al sandsynlighed EU-parlamentets næste formand. Det har en studehandel med de andre grupper i parlamentet sikret.

Læs også: Rohde: Træls at stå på mål for EU

Så selvom 55-årige Schulz både formåede at trykke på knappen til afstemning nr. 30 og nr. 32, holdt han hånden i ro, da parlamentet nåede til nr. 31 - om flyttecirkusset.

Skal man tro en e-mail, der har cirkuleret i parlamentet, tør Schulz ikke støtte nedlæggelse af flyttecirkusset, så tæt på, at han selv skal vælges til den prestigefulde post. Hertil har han ikke mindst brug for franskmændenes støtte.

ekstrabladet.dk har forsøgt at få den kommende parlamentsformand til at svare på, hvorfor han ikke vil have flyttecirkusset nedlagt, men forgæves.

0 kommentarer
Vis kommentarer