Arbejderhelt indlagt på hospital

Dent idligere polske præsident, Nobelpristageren Lech Walesa, indlagt på hospital i Gdansk

Lech Walesa i hospitalssengen i Gdansk, hvor han blev indlagt onsdag med feber og maveproblemer efter en rejse til estland. (Foto: AP)
Lech Walesa i hospitalssengen i Gdansk, hvor han blev indlagt onsdag med feber og maveproblemer efter en rejse til estland. (Foto: AP)

Lech Walesa, den 67-årige eks-elektriker, som blev Polens præsident efter et opgør med landets kommunistiske fortid, og som senere fik Nobels Fredspris, er i går, onsdag, blevet indlagt på hospital i sin hjemby, Gdansk.

Walesa, som arbejdede på værft i Gdansk og dér var med til at stifte den ikke-kommunistiske fagforening Solidaritet, blev indlagt med feber og maveproblemer. Han havde følt sig dårlig, siden han i mandags vendte hjem efter et besøg i Estlands hovedstad, Tallinn, oplyser hans kontor.

Lavede vittigheder
En polsk tv-station har vist billeder af eks-præsidenten i kørestol, men fra hospitalets side beskrives hans tilstand som stabil og i bedring. Walesa lavede også selv sjov med journalisterne og sagde, at han ikke synes, at hans kone skal se ham i den svækkede tilstand, han er i på hospitalet.

Walesas søn Jaroslaw siger i dag, torsdag, til AP, at hans far har det godt, og at hans temperatur, som var oppe på 39, er faldet.

Jaroslaw Walesa, som er medlem af Europaparlamentet, kommenterede sin fars sygdom fra Strasbourg.

Har rådgivet i Tunesien
I 2008 fik Lech Walesa en pacemaker, som skulle spare ham for en hjertetransplantation. Trods helbredsproblemer rejser den tidligere præsident stadig meget rundt i verden - således har han i maj været i Tunesien, hvor han mødtes med overgangsmyndigheder og demokratiforkæmpere for at fortælle om Polens erfaringer under de politiske og økonomiske forandringer efter kommunismen.

1 af 3 Lech Walesa sammen med sygeplejersker på hoispitalet i Gdansk. (Foto: AP /lechwalesa.blip.pl)
2 af 3 Det var sådan, at Lech Walesa blev verdenskendt, da han var elektriker på værftet i Gdansk og var med til at etablere den uafhængige fagforening Solidaritet. (Foto: AP)
3 af 3 Lech Walesa i hospitalssengen i Gdansk, hvor han blev indlagt onsdag med feber og maveproblemer efter en rejse til estland. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer