Trossamfund: Tag afstand fra Camre

Det er bekymrende med den manglende afstandtagen fra danske politikere i forhold til Camre, mener trossamfund

Det Islamiske Trossamfund opfordrer danske politikere til at tage afstand fra Mogens Camres (DF) sammenligning mellem tyske soldater under nazisternes besættelse af Danmark 1940-45 og nutidens muslimer i Danmark.

I et såkaldt åbent brev til de danske politikere henviser Det Islamiske Trossamfund til, at ikke blot afslører Mogens Camres udtalelser, at den slags holdninger "trives i bedste velgående" i Dansk Folkeparti.

- Det bekymrende er dog den manglende afstandtagen fra danske politikere i forhold til Camres seneste uacceptable påfund, skriver Islamisk Trossamfund.

- Situationen er straks en anden, når muslimske organisationer i Danmark afkræves afstandtagen, erklæring, vidner og sandhedsserum, når dette eller hint sker et givent sted langt borte fra Danmark. Så kan der ikke tages afstand nok.

- Men når danske politikere overhører et tidligere medlem af både Europaparlamentet og Folketinget her i Danmark, så er der åbenbart ingen grund til klart og tydeligt at udtrykke en afstandtagen?

Ifølge Det Islamiske Trossamfund kan det selvfølgelig være udtryk for, at de danske politikere netop er ved at forstå, at "muslimer ikke behøver at tage afstand fra alskens ulykker".

- Men hvis det er udtryk for, at der gælder andre regler for, hvad man kan tillade sig at sige om muslimer uden at blive stillet til regnskab for dette, så er det starten på den danske apartheid-model og begyndelsen på enden på Grundtvigs folkefællesskab, hedder det i brevet.

Mogens Camre beklagede onsdag sammenligningen med henvisning til, at den var egnet til at blive misforstået, og at "min holdning til nazismen og den tyske besættelse af Danmark er entydigt negativ".

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, har ikke ønsket at kommentere partifællens udtalelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer