USA støtter FN-resolution mod Syrien

FN-resolution, der fordømmer det syriske styres fremfærd, kan komme til afstemning inden for få dage

USA støtter en FN-resolution, der fordømmer det syriske regimes angreb på demonstranter.

Det amerikanske udenrigsministerium arbejder desuden på at "overtale andre i rådet" til at stemme for resolutionen, siger en talsmand for ministeriet.

- Vi tror, at en sådan resolution vil øge presset på Assads regime og fremme det internationale samfunds bestræbelser på at stoppe den brutale undertrykkelse af det syriske folk, siger talsmanden, Mark Toner.

Den britiske FN-ambassadør, Mark Lyall Grant, forventer, at resolutionen vil komme til afstemning inden for de kommende dage.

Han oplyser, at den oprindelige tekst i resolutionen måtte ændres på grund af kritik fra Rusland og Kina.

Begge lande har vetoret i FN's Sikkerhedsråd og har gjort det klart, at de ikke ønsker, at FN blander sig i konflikten i Syrien.

Det er Storbritannien og Frankrig, der står bag resolutionen, som "fordømmer undertrykkelsen og kræver, at de tager ansvar og åbner for humanitær hjælp".

Resolutionen kræver desuden omgående stop for volden, samt at de syriske sikkerhedsstyrker trækker sig ud af de byer, de er rykket ind i.

- Og hvis nogen stemmer imod den resolution eller forsøger at nedlægge veto mod den, så bliver det på deres samvittighed, advarede den britiske premierminister, David Cameron, tidligere på dagen.

Franskmændene og briterne udarbejdede i maj et lignende resolutionsforslag sammen med Tyskland og Polen, men denne gang har briterne angiveligt formuleret et forslag, hvor sprogbruget er skarpere.

0 kommentarer
Vis kommentarer