Lesbisk blogger anholdt i Syrien

En åbenhjertig syrisk-amerikansk blogger er angiveligt bortført af tre bevæbnede mænd på gaden i Damaskus

Hvis man bor i Syrien er det ikke uden risiko at stå frem med navn og billede og skrive en regeringskritisk blog, der oven i købet vækker international opsigt.

Den 35-årige syrisk-amerikanske blogger Amina Araf har været forsvundet siden mandag aften, hvor tre bevæbnede mænd tvang hende ind i en rød Dacia Logan, siger en ven, der netop havde taget afsked med hende ved busstationen i Syriens hovedstad, Damaskus.

Amina Araf har siden februar skrevet bloggen "A Gay Girl In Damascus", hvor hun åbent beskriver sit liv som homoseksuel, noget der er usædvanligt i det konservative land og som har været med til at skabe opmærksomhed om hende.

Og ikke mindst fortæller hun om sin deltagelse i regeringskritiske demonstrationer og udtrykker ønske om, at præsident Bashar al-Assads styre forsvinder.

- De må gå af, de må gå af snart. Det er alt, der er at sige, skrev hun søndag, dagen inden hun blev tvunget ind i en bil på åben gade i Damaskus.

De nyeste indlæg på Amina Arafs blog er fra en kusine, der fortæller, at familien nu leder efter hende hos Syriens mindst 18 forskellige polititjenester.

- Vi ved ikke, hvem der har taget hende, så vi ved ikke, hvem vi skal bede om at få hende tilbage, skriver kusinen, Rania Ismail.

På både Facebook og Twitter har aktivister stablet kampagner på benene med krav om, at det syriske styre løslader Amina Araf.

Bloggeren vakte særligt opsigt i april, da hun beskrev en episode, hvor to civilklædte politifolk fra den syriske sikkerhedstjeneste kom for at anholde hende, hvilket hendes far fik talt dem fra.

Senest er der dog rejst tvivl om, hvorvidt Amina Araf nu også har benyttet sit eget navn og foto på sin blog.

En kvinde bosat i London hævder, at billederne på bloggen er snuppet fra hendes Facebook-profil, noget som blandt andre bloggere og journalister har fået en diskussion i gang om, hvorvidt Amina Araf er en virkelig person eller ej.

0 kommentarer
Vis kommentarer