Lykke Friis til Sohn: Vis mig pengene

Fortæl mig hvad du vil og hvor pengene er, så får du energiforhandlinger. Klimaminister afviser kritik fra SF.

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) afviser, at hun trækker tiden ud for forhandlinger om en ny energiaftale - som SF kritiserer hende for.

- Der er ingen tvivl om, at jeg meget gerne vil have et forlig. Men det kræver, at SF lægger frem, hvad de vil.

- De siger, at de vil have mere vedvarende energi. Men jeg har ikke fået noget fra dem om, hvordan og hvor pengene skal komme fra. Så show me the money og vær konkret, siger hun.

SF's finansordfører, Ole Sohn, som onsdag mødes med Lykke Friis i en debat ved brancheforeningen Dansk Energis årsmøde i Nyborg, kritiserer Lykke Friis for, at forhandlingerne om en ny energiaftale går for langsomt.

Den nuværende energiaftale udløber i år, og formelt set er forhandlingerne om en ny aftale i gang. Men reelt sker der ikke noget, siger Ole Sohn.

Regeringen fremlagde i februar sin plan - Energistrategi 2050 - hvor målet blandt andet er at gøre Danmark fri af de fossile brændsler kul, olie og gas. Allerede i 2020 skal vindkraft dække 42 procent af Danmarks forbrug af elektricitet.

Oppositionen har tidligere fremlagt sin plan, hvor vind i 2020 skal udgøre 50 procent.

Lykke Friis peger på, at forskellen på regeringens og oppositionens ambitioner for vedvarende energi er milliarder af kroner.

- Skal målet nås med mere havvind, så vil det koste 3,3 milliarder kroner ekstra at nå SF's mål. Det har de ikke anvist finansiering for, siger hun.

Samtidig med at Lykke Friis afviser, at hun trækker tiden, lægger hun nu op til at speede processen op.

Jeg vil indkalde partierne enkeltvis og trykke dem på maven om, hvad de vil. Det skal ske i den kommende tid frem mod sommerferien, siger hun - og understreger, at det var intentionen også før Sohns kritik.

- Så går jeg ud fra, at han har et konkret udspil til, hvordan det skal finansieres, siger hun.

Den nuværende energiaftale omfatter regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance.

0 kommentarer
Vis kommentarer