Løkke: S-SF er Koalitionen af de uvillige

Socialdemokraterne og SF har meldt sig ud af det politiske arbejde, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti står på sidelinjen med luftige planer, som ikke hænger sammen. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag i sin grundlovstale på godset Østergaard ved Munkebo.

S-SF er imod tilbagetrækningsreformen, som angribes af et "massivt kampagneapparat", der afviser forandring, siger han.

- Jeg vil betegne det som "Koalitionen af de uvillige", siger Løkke med henvisning til begrebet "Koalitionen af de villige", der senest blev brugt af den tidligere amerikanske præsident George W. Bush om de lande, der støttede USA's invasion i Irak.

- Hvis S-SF vinder magten, rulles regeringens reformer tilbage. Skatten stiger, så danskerne arbejder mindre. Ledigheden vokser, hvis arbejdsløse igen kan få dagpenge i fire år. Mange tjener ikke på arbejde, hvis man fjerner kontanthjælpsloft og starthjælp, siger han.

Statsministeren angriber S-SF for blot at kritisere regeringen uden at give svar.

- Ingen løsninger. Kun kritisk tale, som har til formål at tale Danmark ned i et sort hul, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han angriber Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, som søndag siger til Politiken, at mere velstående danskere i Nordsjælland ikke bidrager til genopretningspakken og tilbagetrækningsreformen, som betales af udkantsområderne.

Den udlægning skyder Løkke ned med henvisning til, at alle danskere har måttet ofre lidt gennem krisen.

Regningen ender ifølge Løkke også hos sygeplejersken, hjemmehjælperen og journalisten, som betaler mere i skat. Og hos ledige, som ikke får fire års dagpenge. Det koster børnefamilier lavere børnecheck og skolelæreren senere efterløn.

- Vi skal værdsætte bidraget fra danskeren, som går på arbejde hver dag og betaler sin skat - også selv om vedkommende er vellønnet. Vi skal vise vores anerkendelse overfor den selvstændige, der starter fra ingenting og ved flid og dygtighed skaber noget, som gavner hele samfundet, siger statsministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer