Amerikanske tropper træner i disse dage - igen! - sammen med sydkoreanske soldater i aktioner over for et muligt angreb fra Nordkorea tæt ved grænsen og den demilitatiserede zone, som adskiller de to lande og har gjort det, siden FN anlagde den ved afslutningen af Koreakrigen i 1953.
Eller rettere: Siden FN anlagde den i forbindelse med en våbenstilstand 27. juni 1953. Krigen, som begyndte i 1950, er ikke afsluttet. Freden blev aldrig indgået. Og i maj 2009 trak Nordkorea sig ud af stilstandstraktaten, så der formelt, juridisk set, i øjeblikket atter er krig mellem de to Koreaer.
Kærligheden til atomvåben
Så når sydkoreanske kampvogne nu omgives af spektakulære røgbomber i området ved Paju nord for hovedstaden Seoul og tæt ved grænsen, så er det som led i øvelser til en krig, som har varet i 61 år, og som stadig - ikke mindst på grund af det lidt uberegnelige nordkoreanske styre og dets kærlighed til tanken om at være atomvåbenstat - udgør en af de alvorligste menneskeskabte trusler på kloden.
Det er også, oplyser sydkoreanske kilder ifølge det franske telegrambureau AFP, et svar på, at Nordkorea i sidste uge affyrede det første kortdistancemissil i 19 måneder. Affyringen er blevet betragtet som en rutinemæssig afprøvelse af. hvor lang rækkevidde de nordkoreaske missiler har.
Kim Il Sung-dynastiet som skydeskiver
Det har også øget spændingen mellem de to lande, at sydkoreanske soldater skal have brugt billeder af nabolandets herskende familie - 'den store leder' Kim il Sungs efterkommere - som skydeskiver. I fredags meddelte det nordkoreanske styre fra Pyonyjang, at det ikke mere vil forhandle med Sydkoreas konservative styre.
Krigsturisme
Området ved Paju, hvor de fælles sydkoreansk-amerikanske øvelser i disse dage finder sted, er i øvrigt blevet en af Sydkoreas turistmagneter. Her finder de Freedom Bridge (Frihedsbroen), som krydser Imjin-floden, hvor et af Koreakrigens største slag blev udkæmpet. Nu hænger der hundreder af tøjstumper med påskrevne budskaber fra broen - alle med udtryk for håb om genforening af de to lande.
Og den dag i dag kan turisterne tage dystre billeder af krigens efterladenskaber- som det sønderbombede tog.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.