Skatteminister afviser DF's grænsekritik

Dansk Folkeparti kritiserer regeringen for at lefle for EU i sag om grænsekontrol. Skatteministeren afviser

Skatteminister Peter Christensen (V) afviser kritik fra Dansk Folkeparti om, at regeringen bøjer sig for EU, fordi regeringen har lovet EU-Kommissionen at informere løbende om den omdiskuterede indførelse af grænsekontrol i Danmark.

- Jeg bukker og skraber ikke for nogen. Jeg mener, det er fornuftigt, at vi orienterer kommissionen, siger han og fortsætter:

- Alene det, at der har været nogen, som har troet, at vi ville indføre grænsebomme og paskontrol og ændringer i registreringen af udenlandsk arbejdskraft giver al mulig grund til at holde kommissionen informeret.

I Politiken kritiserer DF-leder Pia Kjærsgaard regeringen, fordi den har aftalt med embedsmændene i Bruxelles, at de skal informeres løbende og på forhånd om indførelsen af den øgede grænsekontrol, som var en del af Dansk Folkepartis pris for at lægge stemmer til en forringelse af efterlønnen.

- Jeg synes, det er latterligt. Der er så meget bøjen, skraben og bukken for kommissionen, og det forstår jeg ikke, siger DF-lederen til avisen.

Samtidig med, at Peter Christensen afviser kritikken, understreger han, at der ikke er tale om, at EU skal godkende noget.

- EU skal ikke godkende Danmarks beslutninger, siger han - uden dog at ville give en garanti imod, om EU kunne finde på at gøre indsigelser.

Han vurderer, at Danmark kan øge grænsekontrollen uden at få problemer med internationale aftaler.

- Vores vurdering er, at den toldkontrol, vi lægger op til, den kan vi gennemføre inden for reglerne i både Schengen og EU-reglerne om fri bevægelighed, siger han og fortsætter:

- Vi indfører en mere robust toldkontrol ved grænsen. Det opfatter nogle lande som paskontrol. Men det er der ikke tale om.

Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om grænsekontrol er tirsdag blevet behandlet i Folketingets Finansudvalg, men der er endnu ikke truffet en beslutning.

0 kommentarer
Vis kommentarer