S anklager banker for politisk aktivisme

Socialdemokraterne langer ud efter de danske banker, som partiet beskylder for at holde med regeringen.

De danske banker er blevet politiske aktører, der har så klar interesse i at holde den borgerlige regering ved magten, at deres cheføkonomers vurderinger ikke er objektive og neutrale, men bliver styret af bankens finansielle interesser.

Det mener Socialdemokraternes næstformand, Nick Hækkerup, ifølge Politiken torsdag. Han har fået nok af bankernes skeptiske vurderinger af S og SF's økonomiske planer.

- Bankerne har interesse i en borgerlig regering, fordi de ved, at vi vil hæve lønsumsafgiften for bankerne med to milliarder kroner.

- Derfor er deres cheføkonomer ikke neutrale, objektive aktører. De vil undgå en rød regering, og deres interesse i, at der er en borgerlig regering efter valget, kan gøres op i kroner og øre, siger Nick Hækkerup.

Angrebet kommer, efter at Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, i sidste uge beskyldte medierne for at være for borgerlige.

S og SF budgetterer med at spare 100 millioner kroner på borgerlige debattører, hvis de får flertal ved valget. Nick Hækkerup afviser dog, at partiet føler sig forfulgt af folk, der mener noget andet.

- Jeg synes imidlertid, det er vigtigt at råbe vagt i gevær, når jeg kan se den her tendens, og når økonomien er så vigtig, siger han til Politiken.

Danske Banks cheføkonom Steen Bocian afviser kategorisk, at han kritiserer S og SF's økonomiske planer for at gå regeringens ærinde.

- Grunden til, at vi siger, som vi gør, er, at vi har en interesse i en sund dansk økonomi. Derfor påpeger vi de svagheder, der i deres plan. Men det handler ikke om politiske interesser, siger Steen Bocian til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer