Toppolitiker brugte valgpenge på elskerinden

Der er rejst tiltale mod USA-toppolitikeren John Edwards for at have ladet valgpenge gå til elskerinde

John Edwards er tiltalt for at misbruge valgmidler. (Foto: AP)
John Edwards er tiltalt for at misbruge valgmidler. (Foto: AP)

Den tidligere amerikanske præsidentkandidat og senator John Edwards er tiltalt for ulovligt at have benyttet valgkampsmidler til at forsørge en hemmelig elskerinde, han havde et barn med. Det oplyser det amerikanske justitsministerium.

Tiltalen, der bygger på to års efterforskning, tager afsæt i flere hundred tusinde dollar, som kom fra to velhavende donorer.

Pengene er angiveligt blevet brugt til en bolig, som blev benyttet af Edwards' elskerinde, Rielle Hunter.

Den 57-årige John Edwards var senator for North Carolina frem til 2004, da han stillede op til præsidentvalget sammen med den demokratiske præsidentkandidat John Kerry.

Edwards var demokraternes vicepræsidentkandidat, men makkerparret tabte valget til den siddende præsident, George W. Bush.

Edwards var også blandt kandidaterne til nomineringen som præsidentkandidat ved valget i 2008, men trak sig i januar det år efter flere klare nederlag til Hillary Clinton og den senere præsident Barack Obama.

I august 2008 erkendte Edwards sit udenomsægteskabelige forhold til Hunter, men medgav ikke, at de to havde et barn sammen. Det skete først i 2010.

Affæren skabte ikke mindst omtale, fordi Edwards, samtidig med at han stod i forhold til Hunter, foregav at være den omsorgsfulde ægtemand for sin kræftsyge hustru, Elizabeth Edwards.

Hun døde i sit hjem i december sidste år.

1 af 2 Elskerinden Rielle Hunter med parrets hemmelige barn. (Foto: AP)
2 af 2 John Edwards er tiltalt for at misbruge valgmidler. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer