Annonce:
Annonce:

Helles mand betaler ikke skat

Familien Thorning-Schmidt/Stephen Kinnocks specielle forhold betyder, at manden bor i Rusland, betaler skat i England og har sit familieliv i Danmark

Annonce:
Følg Politik

Den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt, som meget vel kan blive landets næste statsminister, har på grund af sin families helt specielle forhold en ægtefælle, der ikke betaler indkomstskat i Danmark.

På trods af at den kosmopolitiske Thorning-Schmidt/Kinnock-familien trækker lige så meget på velfærdsstatens ydelser som enhver anden kernefamilie.

Fakta ser således ud:
Helles ægtemand Stephen Kinnock er britisk statsborger.

Han arbejder for den britiske stat. Har diplomatisk status i kraft af sit embedsmands-arbejde for British Council.

Kinnock er udstationeret i Rusland. Nærmere bestemt Skt. Petersborg, hvor han arbejder på British Council-repræsentationen.

Han er ikke officielt bopælsregistreret i Danmark eller England, men derimod i Skt. Petersborg. Altså Rusland.

Annonce:

Helle Thorning-Schmidt og familiens to fælles børn er bopælsregistreret i Danmark og betaler indkomstskat i Danmark.

Gemalen Stephen arbejder fire-fem dage om ugen i Skt. Petersborg. Resten af ugen tilbringer han sammen med familien i Danmark. Stephen overnatter dermed langt under 180 dage om året hos familien i familiens fælles hus på Østerbro i Danmark.

Summen af disse særlige forhold betyder, at Stephen Kinnock ikke betaler indkomstskat i Danmark, men derimod i England. Helt efter reglerne.

Helle bekræfter
Helle Thorning-Schmidt bekræfter samtlige oplysninger over for Ekstra Bladet. Også at gemalen ikke betaler indkomstskat i Danmark, men derimod i England.

- Ja, han betaler skat i England. Han er ikke bosiddende i Danmark, men i Skt. Petersborg. Som udsendt diplomat for Storbritannien. Det er alt sammen lige efter bogen. Vi følger alle regler til punkt og prikke. Selv hvis han tiggede og bad om lov til at betale indkomstskat i Danmark, ville det ikke kunne lade sig gøre i hans tilfælde.

Annonce:

- Fakta er vel også, at din mand - og dermed jer som ægtepar - samlet slipper billigere i skat, fordi din mand betaler skat i det skattebillige England?

- Altså, han arbejder i Skt. Petersborg. Han er ikke bopælsregistreret i Danmark. Han er diplomat, udsendt af den britiske stat. Vi overholder alle regler. Så hvad er problemet?

Lettere pirrelig
- Det irriterer dig en hel, at jeg spørger til det?

- Vi følger alle regler. Vi er fanget af reglerne. Det kan ikke blive anderledes. Det håber jeg, du forstår.

- Jo, jeg er helt med. I overholder alle regler. Men i forhold til den normale situation, hvor mand og kone betaler skat i det land, hvor børnene går i skole, går i fritidsklub, trækker på velfærdstatens mange ydelser, hvor meget sparer I så i skat, ved at Stephen betaler skat i det langt lavere beskattede England?

- Aner det simpelt hen ikke. Det har vi da ikke regnet på. Vi gør jo, som man skal. Det kan ikke være anderledes. Er vi ikke snart færdige med det her, siger en nu lettere pirrelig Helle Thorning-Schmidt til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce: