Nye sexanklager mod IMF-chef

IMF-chef Dominique Strauss-Kahn anklages for sexovergreb mod en fransk journalist i 2002

IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn blev søndag anholdt for sexovergreb i New York. (Foto: AP)
IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn blev søndag anholdt for sexovergreb i New York. (Foto: AP)

En fransk journalist siger nu, at hun vil sagsøge chefen for den internationale valutafond (IMF), Dominique Strauss-Kahn, for et ni år gammelt sexoverfald.

Tristane Banon, 31, har forklaret, at Dominique Strauss-Kahn opførte sig som en ’brunstig chimpanse’ og forsøgte at flå tøjet af hende under et interview i 2002.

Efter episoden rådførte Tristane Banon sig med en advokat, men hun valgt alligevel at droppe sagen efter pres fra sin mor - en fransk toppolitiker og ven af Strauss-Kahn.

Banons gudmor er Strauss-Kahns anden hustru.

Læs også: IMF-topchef bringes for retten mandag

Efter at Strauss-Kahn i weekenden blev anholdt for sexovergreb mod en stuepige på et hotel i New York, har Banon valgt at lægge sag an.

– Hun ved, at hun vil blive hørt, og hun ved, at hun vil blive taget alvorligt, siger Banons advokat, David Koubbi, til fransk radio.

Tristane Banon har tidligere fortalt offentligheden om sine beskyldninger mod Strauss-Kahn. Det var i 2007 på fransk tv og i et interview med en netavis.

Læs også: Strauss-Kahn får opbakning fra hustru

Dominique Strauss-Kahn blev mandag fremstillet i retten i New York i forbindelse med anklagen om et seksuelt overfald på en hotelstuepige. Her blev han senere varetægtsfængslet af en dommer.

Strauss-Kahn er sigtet for seksuelt overgreb, forsøg på voldtægt og ulovlig indespærring. Han nægter sig skyldig i anklagerne.

Dominique Strauss-Kahn er kendt for sin økonomiske skarpsindighed og politiske evner. Derudover er han beskrevet som lynende intelligent, men også inderligt charmerende.

Rygter om sidespring og diverse former for upassende seksuel adfærd har forfulgt Dominique Strauss-Kahn gennem hele hans karriere i en grad, så den franske ugeavis Le Journal du Dimanche har tildelt ham titlen 'Den Store Forfører'.

1 af 2 Fransk forfatterinde anklager Strauss-Kahn for at have overfaldt hende i 2002(Foto: Manuel Balce Ceneta)
2 af 2 IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn blev søndag anholdt for sexovergreb i New York. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer