Hvis og hvis, min røv var spids...

...så kunne jeg sidde i et kræmmerhus og have det hyggeligt

LO-formand Hardl Børsting giver sig ikke af spekulationer. (Arkivfoto: Henning Hjorth)
LO-formand Hardl Børsting giver sig ikke af spekulationer. (Arkivfoto: Henning Hjorth)

LO-formand Harald Børsting nægter at kommentere, at Helle Thorning-Schmidt som en af sine første gerninger som ny statsminister kan ende med at gennemføre forringelser af efterlønnen.

- Jeg kommenterer ikke på det der hvis og hvis. Hvis og hvis min røv var spids, så kunne jeg sidde i et kræmmerhus og have det hyggeligt, siger Harald Børsting.

Socialdemokraterne vil gå til valg på at bevare efterlønnen. Men partiet siger samtidig, at de er klar til at deltage i forhandlinger om ændringer, hvis vælgerne giver flertal til partier, der vil ændre efterlønnen. Og da De Radikale både vil ændre efterlønnen og have Helle Thorning-Schmidt som statsminister, kan der både være et flertal bag Thorning som statsminister og et flertal bag en efterlønsreform.

Læs også: Søvndal: Det er IKKE en kovending

LO hører til i frontlinjen blandt dem, der kæmper for at bevare efterlønnen. Men Harald Børsting vil altså ikke forholde sig til, om det er i orden, at Thorning både kan blive statsminister og ende med at ændre efterlønnen.

- Jeg er der, hvor jeg forholder mig til den konkrete virkelighed, og det er, at vi vil kæmpe for at bevare efterlønnen. Jeg forholder mig til at et scenarie, der handler om en anden vej ud af krisen. Det er Fair Løsning-planen, som vi i hovedtræk har givet tilslutning til, siger Harald Børsting.

0 kommentarer
Vis kommentarer