Vestager: Vi ruller stramninger tilbage

DF vil have aftale om grænsekontrol på plads før reform. Vestager lover at rulle "strammerpakker" tilbage.

Margrethe Vestager og de radikale vil rulle DF's stramninger tilbage, hvis partiet kommer i regering. (Foto: Jens Dige)
Margrethe Vestager og de radikale vil rulle DF's stramninger tilbage, hvis partiet kommer i regering. (Foto: Jens Dige)

De Radikale udfordrer atter Dansk Folkepartis forsøg på at få strammet rets- og udlændingepolitikken til gengæld for at acceptere regeringens tilbagetrækningsreform.

Mens finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) foreløbig har måtte udskyde forhandlingerne på ubestemt tid, skriver De Radikales gruppeformand, Margrethe Vestager, på Facebook, at stramningerne under alle omstændigheder kun får en kort levetid:

- RV stemmer mod VKO's strammerpakker lavet i nattens mørke - og vi ruller tilbage efter valg, skriver Margrethe Vestager.

Claus Hjort Frederiksen havde således sent tirsdag aften et hemmeligt såkaldt hulemøde med Dansk Folkeparti.

Her forsøgte finansministeren at fjerne de sidste forhindringer for, at regeringen kan lave en aftale med støttepartiet og De Radikale om en forringelse af efterlønnen og forhøjelse af folkepensionsalderen.

Ifølge Ritzaus oplysninger kræver Dansk Folkeparti nemlig, at en aftale om genindførelsen af grænsekontrollen falder på plads, før partiet underskriver aftalen om tilbagetrækningsreformen.

Til gengæld accepterer Dansk Folkeparti, at de ligeledes foreslåede rets- og udlændingepolitiske stramninger først bliver forhandlet på plads efterfølgende, hvis blot "rammerne" for en aftale - som det udtrykkes - er plads.

Partierne er ellers ifølge flere kilder enige om at skære efterlønsperioden gradvist ned fra fem til tre år, lige som folkepensionsalderen hurtigere end tidligere aftalt stiger til 67 år.

På grund af den kortere efterlønsperiode kan danskerne først gå på efterløn som 64-årige, når reformen er helt indfaset.

Lige til det sidste er partierne dog uenige om, hvor hurtigt aftalen skal indfases.

Jo hurtigere det sker, jo flere danskere bliver ramt. Til gengæld gavner en hurtig indfasning statskassen, som skal udbetale folkepension og efterløn til færre.

0 kommentarer
Vis kommentarer