Dansk Folkeparti bliver på Christiansborg

Mens Margrethe Vestager er blevet træt af at vente, så bliver Dansk Folkeparti på Christiansborg i håb om møde

Vestager går, men Kjærsgaard bliver. (Foto: Jens Dresling)
Vestager går, men Kjærsgaard bliver. (Foto: Jens Dresling)

Dansk Folkeparti tror fortsat, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil indkalde til et afgørende møde om en tilbagetrækningsreform tirsdag aften.

Selvom Margrethe Vestager (R) har forladt Christiansborg under et stort presseopbud, fordi hun er træt af at vente på fremdrift i forhandlingerne om efterløn og folkepension, så bliver Pia Kjærsgaard (DF) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

- Vi venter her og ser, hvad der, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Læs også: De Radikales forhandlere går hjem

Udmeldingen kommer efter et dramatisk forhandlingsforløb, hvor finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tirsdag formiddag havde hemmelige sonderinger med Dansk Folkeparti og De Radikale.

Sonderinger som skabte forventning om, at partierne på et officielt møde klokken 15:30 kunne være kommet frem til en endelig aftale. Eller i det mindste meget tæt på en sådan.

Læs også: Hjorts regnefejl udskyder møde

Men så hed det lige pludselig, at mødet var udsat til klokken 16:00. Og da De Radikales topforhandlere, Margrethe Vestager og folketingsgruppens næstformand Morten Østergaard, kort efter var på vej over i Finansministeriet lød det nu, at 'parterne har brug for at tænke sig om'.

Læs også: DF tager tænkepause om efterløn

De Radikales gruppeformand ønsker dog ikke at gætte på årsagen til de udskudte forhandlinger.

- Et eller andet sted tror jeg, at finansministeren er gået i enerum med sig selv for at finde ud af, hvad han gør - og nu går vi hjem.

Ifølge Ritzaus oplysninger skal partierne ellers været enige om at skære efterlønsperioden gradvist ned fra fem til tre år, ligesom folkepensionsalderen hurtigt hurtigere end tidligere aftalt stiger til 67 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer