Alle danskere skal gå senere på efterløn og pension for at redde samfundsøkonomien.
Alle med undtagelse af Folketingets 179 medlemmer.
Det står klart efter at et massivt flertal af politikerne på Christiansborg torsdag blankt afviste et forslag fra Enhedslisten om at sidestille Folketingets pensionsvilkår med resten af befolkningen.
For mens Folketinget for længst har vedtaget, at almindelige menneskers pensionsalder i fremtiden skal hæves fra de nuværende 65 år til 67 år, så afviste politikerne torsdag at ændre en tøddel ved deres egen ordning om, at de selv kan gå på pension som 60-årige.
Regeringen forhandler i disse dage med De Radikale og Dansk Folkeparti om en hurtig udfasning af efterlønsordningen, men da det torsdag kom til deres egen tilbagetrækningsalder, så var der ingen opbakning til Enhedslistens forslag til forringelser.
Regeringenspartierne Venstre og De Konservative samt De Radikale stemte imod forslaget om at samstemme deres pensioner med vælgerne.
Læs også: Folketinget dropper Lex-Malou
Dansk Folkeparti undlod at stemme.
Kun Enhedslisten selv samt Liberal Alliance og en løsgænger kunne se en idé i at forringe pensionsalderen i samfundsøkonomiens navn.
- Det er noget forfærdeligt hykleri, siger Enhedslistens Per Clausen.
- På den ene side siger man, at raske og rørige mennesker ikke skal kunne trække sig tilbage på det offentliges regning, med mindre de da lige er folketingsmedlemmer og ministre. det er helt utroligt, lyder tordentalen fra Per Clausen.
Dansk Folkeparti støttede Enhedslistens forslag, men dog kun i ånden.
- Beslutningsforslaget var lidt hurtigt skrevet, men indholdsmæssigt har Enhedslisten da fat i noget, pointerede Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl forud for afstemningen.