Brian M: Helle Thorning er uansvarlig

Økonomiminister Brian Mikkelsen beskylder S for at være socialt uansvarlige efter exit fra forhandlinger

Beskyldningerne fyger, efter at Socialdemokraterne tirsdag forlod forhandlingerne om en udfasning af efterlønnen og en fremrykning af en højere pensionsalder.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kalder Socialdemokraterne "socialt uansvarlige":

- Det er trist, at Socialdemokratiet har valgt at forlade forhandlingsbordet og dermed også opgiver at vise social ansvarlighed.

- De partier, der ikke ønsker at medvirke til at løse fremtidens udfordringer, bidrager jo heller ikke til at sikre fremtidens velfærd, siger Brian Mikkelsen i en kommentar.

Han kalder samtidig Helle Thorning-Schmidts (S) forhandlingsteknik "forbløffende".

- Jeg kender ikke til nogen fortilfælde i dansk politik, hvor et parti frejdigt under store forhandlinger erklærer, at det skam har gode forslag, men at de ikke vil blive præsenteret under forhandlingerne, siger Brian Mikkelsen.

Dermed hentyder han til, at Socialdemokraterne ikke har fremlagt deres 2020-plan endnu. Planen skal fortælle, hvordan Socialdemokraterne vil finde de mange milliarder, som mangler i statskassen frem mod 2020.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt har S og SF 1. maj fremlagt flere forslag fra deres 2020-plan. Partierne har blandt andet foreslået, at kontanthjælps-modtagere skal i aktivering allerede efter en måned. Samtidig skal 40.000 ufaglærte have en uddannelse.

Men forslagene løser ikke Danmarks udfordring, lyder det fra Brian Mikkelsen.

- Forslagene fra Socialdemokratiet har jo kun øget udfordringen. Så i stedet for en udfordring på 47 milliarder kroner, har Socialdemokratiet en udfordring på 63 milliarder kroner, siger Brian Mikkelsen.

Han henviser blandt andet til, at Socialdemokraterne og SF ønsker at bruge flere penge på børnehaver, skoler og ældrepleje i de kommende år. Derfor skal partierne finde flere penge end regeringen, lyder det.

0 kommentarer
Vis kommentarer