Bin Ladens højrehånd opererede i Danmark

Super-terroristens betroede ven brugte postboks-adresse i København

Ayman al-Zawahiri, der nu er efterlyst for terrorangrebet på USA, har været 'redaktør' på et ekstremistisk muslimsk tidsskrift i København.
Ayman al-Zawahiri, der nu er efterlyst for terrorangrebet på USA, har været 'redaktør' på et ekstremistisk muslimsk tidsskrift i København.
Osama bin Ladens personlige læge og næstkommanderende, 'doktor' Ayman al-Zawahiri, 50, har i en årrække opereret i Danmark via postboks-adresse i København.

Så sent som i 1995 var han 'redaktør' på det militante islamiske tidsskrift 'Al-Mujahidoun', udgivet på arabisk. Redaktionen havde adressen postboks 276 på Vesterbrogade 208 i København. Tidsskriftet, som sidst blev udgivet i 1996, var talerør for den ekstremistiske islamiske Jihad-bevægelse med forbindelse til Osama bin Laden.

ISLAM OVER HELE VERDEN
Ifølge velinformerede kilder udgav herboende muslimer fra den ekstremistiske organisation Gamaia Islamiya avisen 'Al Murabitoun'.

Senere blev den mystiske adresse postboks 276 overtaget af bladet 'Muslim i Danmark' med Najmi Rafiq som chefredaktør. Bladet, som blev lukket i år, støttede et program, proklameret af Den Internationale Muslimske bevægelse: 'At mobilisere og koordinere muslimers energi og ressourcer for at nå islamiske mål: At implementere Skaberens lov og levevis over hele verden' - også i Danmark, skal man forstå.

- Jeg kender ikke noget til sagen. Jeg forlod bladet for et par år siden, siger tidligere chefredaktør Najmi Rafiq.
- Hvordan kan det være, dit blad havde fælles postboks-adresse med 'Al-Mujahidoun'? Kender du folk fra dette tidsskrift? - Jeg kender ikke nogen, siger Najmi Rafiq.

Ingen af de tidligere medarbejdere på boks 276 kan huske noget om adressens forbindelse til kriminelle.

PET TAVS
Men det kan chefkriminalinspektør i København og tidligere PET-chef Per Larsen:

- Jeg kender adressen. Den blev i sin tid brugt som kommunikationscentral for medlemmer af Blekingegade-banden, siger Per Larsen til Ekstra Bladet.

- Det eneste, jeg kan sige i dag, er, at adressen indimellem stadig bruges af kriminelle. Men det er ikke mit bord, prøv at tale med Politiets Efterretningstjeneste, tilføjer han.

PET-folk havde så travlt i går, at en vagthavende officer meddelte: - Der er ingen, der kan kommentere noget i dag.

EFTERLYST AF FBI
I disse dage er Ayman al-Zawahiri efterlyst af både FBI og CIA som en af de hovedmistænkte bag terrorangrebet på World Trade Center i New York og Pentagon-komplekset i Washington. Dusør for oplysninger, som kan føre til hans pågribelse, er fem millioner dollar.

Ayman al-Zawahiri er Osama bin Ladens næstkommanderende, politiske rådgiver og leder af den terroristiske organisation Egyptiske Islamiske al-Jihad, og han er dømt in absentia for sin rolle i attentatforsøget på den egyptiske præsident Mubarak. Han er udpeget som Osama bin Ladens efterfølger, hvis der sker superterroristen noget. I øvrigt er han uddannet børnelæge. - Ayman al-Zawahiri er en meget sofistikeret og skarpsindig mand fra en aristokratisk familie. Hans farfar var ambassadør i Pakistan i 1950'erne.

Han taler flere europæiske sprog og fungerer også som tolk for bin Laden, siger Rahimullah Jusuf Zai, pakistansk ekspert fra Peshawar, til Ekstra Bladet. Han har flere gange mødt Osama bin Laden og Ayman al-Zawahiri og kender dem personligt meget godt.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen